Főoldal > DIÉTA > 6 hűsítő nyári ital a lapos hasért

6 hűsítő nyári ital a lapos hasért

diétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta:

Szuper dolog legördíteni egy pohár jéghideg limonádét egy forró nyári napon, de nem tesz jót a derékbőségednek. 2 deci klasszikus limonádé általában 250 kalóriát és 68 g cukrot tartalmaz. Szerencsére rengeteg más hűsítő nyári ital van, amit bűntudat nélkül is ihatsz, ráadásul ténylegesen segítenek a fogyásban.

Ízesített víz

Ha fogyni akarsz, a hidratáltság nagyon fontos. Az alkoholfogyasztás megköti a szervezetedben a vizet, ez is lehet a puffadt has oka. Ha minden étkezés előtt megiszol egy nagy pohár vizet, az növeli a teltségérzetet, így kevesebbet fogsz enni. Ha unod a natúr vizet, fűszernövényekkel (citromfű, menta), kevés ízfokozóval (pár szelet uborka) turbózhatod fel az italodat.

Görögdinnye smoothie

Búcsúzz el a cukros sörbetektől, válaszd inkább a bűntudat-mentes turmixokat! A görögdinnye például kiváló smoothie alap, mert magas víztartalma miatt természetes hidratáló. Ráadásul rákellenes likopint is tartalmaz. Tudjuk még fokozni: csökkenti a testzsírodat és növeli az izomtömeget.

gorog2.jpg ()

Borsmentás ice tea

A mentás szomjoltó szuper frissítő egy forró nyári napon, és abban is rendkívül hatékony, hogy leolvassza a hasadról a zsírt, ugyanis segít a gyomrodnak emészteni még magas zsírtartalmú ételek (hamburger, steak) esetén is.

Ananász frappé

Az ananász ital íze olyan, mintha egy üvegbe zárnál egy hét tengerparti nyaralást. Ha az emésztést segítő ananász mellé hozzáadsz egy evőkanál lenmagolajat és összeturmixolod, akkor egyszeresen telítetlen zsírsavakkal teszed hatékonyabbá.

Zöld tea

A szívbetegségek és a rák kockázatának csökkentése mellett a zöld tea jótékony hatással van az egész testedre. Katekint és antioxidánsokat tartalmaz, plusz tanulmányok igazolják, hogy ezek a vegyületek segíthetnek csökkenteni a hasadra rakódott zsírt. Edzés előtt is érdemes inni egy pohárral, mert növelik a zsírégetést az aerob mozgás alatt.

Étcsoki shake

Igen, tényleg hatásos! Az étcsokoládé segít karcsúsodni, mert csökkenti az étvágyat és az élelmiszerek iránti sóvárgást. Ugyanakkor egy shake közel 400 kalóriát tartalmaz, ezért ritkábban fogyaszd, kisebb mennyiségben, lehetőleg tízóraira. Ebédig biztosan “meg fogja szelídíteni” az étvágyadat.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X