Főoldal > DIÉTA > Így egyél okosan, hogy ne hízz a nyaralás alatt!

Így egyél okosan, hogy ne hízz a nyaralás alatt!

diétaellátásétkezésfogyásnyaralássvédasztal
0

Írta:

Hogyan egyél okosan egy all inclusive ellátással egybekötött nyaraláson?

Végre neked is elkezdődött a vakáció, és már alig várod, hogy útnak indulhass kipihenni az egész éves fáradalmakat. Semmi másra nem lesz gondod, mint nagyokat sétálni esténként, napközben pedig sütkérezni a medenceparton, és élvezni az all inclusive adta lehetőségeket. Na igen, de akkor mi lesz a fogyókúrával?

Ha olyan szerencsés vagy, hogy all inclusive ellátásban lesz részed a nyaralás alatt, bizony azért megfordulhat a fejedben, hogyan fogod tartani a diétádat. Hiszen az egész napos terülj, terülj asztalkám sok mindenkit eltántoríthat céljaitól. De ne aggódj, különösebb lemondások nélkül is tarthatod a súlyodat. Elég csak néhány apróságra figyelned, és tuti, hogy nem fogsz hazaérve minden tükröt letakarni a lakásodban.

Reggelizz bőségesen

Nem véletlenül a reggeli a legfontosabb étkezésünk. Testünk az éjszakai regenerálódás után csak úgy szomjazik a tápanyagokra, vitaminokra, nyomelemekre. Egyfajta benzinként is működik, hiszen jól fel kell tankolnunk, hogy el tudjuk indítani a napot. Jó hír, hogy nem is kell visszafognod magad ilyenkor, már ami az evést illeti. Sonka, tojás, felvágottak, zöldségek, gyümölcsök – ezek azok, amik gyakorlatilag minden mennyiségben jöhetnek.

36184460 - young woman relaxing in swimming pool on summer vacation. brunette caucasian model in white bikini floating in water.

Nyugodtan nassolj

Azt gondolnád, muszáj most is megállnod, hogy mindenféle finomságot nassolj, de ez sem igaz. Máskülönben miért fizettél volna be egy all incllusive-ra? Szerencsére a bőséges kínálat között egészen biztosan találsz olyanokat, amik igazán ínycsiklandóak, mégsem kalóriabombák. A melegben úgyis a lédús és hideg dolgokat fogod kívánni, ezért egyél sok friss gyümölcsöt, zsírszegény joghurtot, de még a paleo sütik is megengedettek.

Ne hagyj ki étkezéseket

Eldöntötted, hogy egész nap mást sem csinálsz, csak napozol és fürdőzöl? Szuper program! De ha a főétkezések között nem eszel valamit, könnyen a farkaséhség csapdájába eshetsz, és minden létező fogást befalsz az ebéd- vagy vacsoraasztalnál. Tízóraira és uzsonnára jöhetnek az előbb említett finomságok. Így a stabil vércukorszint miatt elkerülheted a habzsolást.

Kérdezz rá az alapanyagokra

Ma már kevés olyan vendéglátóhely létezik, ahol nem figyelnek oda az egyéni igényekre. A diétás ételek szinte mindenhol szerepelnek már az étlapon, de amiben bizonytalan vagy, inkább kérdezd meg. Ha például megkívántál egy olaszos tésztát, vagy éppen egy tejszínes-szószos csirkét, és azt szénhidrát-csökkentett tésztából és zsírszegény tejszínből készítik habarás nélkül, azt is bátran fogyaszthatod.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X