Főoldal > DIÉTA > Top zsírégető ”orvosságok” a konyhából

Top zsírégető ”orvosságok” a konyhából

diétafogyásfogyókúragasztrosztártáplálkozás
0

Írta:

Próbáld ki ezeket a finomságokat, amelyek amellett, hogy laktatnak, még a zsírégetésben is segítségedre vannak!

Árpagyöngy

Idegrendszer nyugtató és vízhajtó, rost- és rezisztens keményítőtartalma miatt pedig ideális fogyókúrás eledel.

Zab

Csökkenti a vérszegénységet, hatásos idegesség és depresszió esetén, míg csökkent pajzsmirigyműködéskor serkentő hatású. Ugyanakkor rostban gazdag, így egész napra teltségérzetet ad, magas rezisztens keményítőtartalma miatt pedig serkenti az anyagcserét és zsírégetést.

Brokkoli

Gyógyír a szív- és érrendszeri megbetegedésekre, míg nyersen vagy főzve kiváló rákmegelőző hatású zöldségünk is, amely  mivel rostban gazdag és kevés kalóriát tartalmaz  nagyszerű fogyókúrás étel is.

Burgonya

Hasznos álmatlanság vagy görcsök esetén. Bár szénhidráttartalma magas, de telítettségérzést okoz és gazdag rezisztens keményítőben, így alkalmazható diétázáskor is.

brown2.jpg ()

Barna rizs

Ha már rizs, akkor barna! Kimerültség, fokozott stressz esetén fogyaszd bátran. Sokkal egészségesebb, mint a fehér rizs.

Sajt

Karbantartja a központi idegrendszer működését, de ezen felül a friss kecskesajt és a feta sajt zsírégető hatású zsírsavakat tartalmaz.

Tojás

A fürjtojás bizonyítottan jó az inzulinszint karbantartására. És mára az is kiderült, hogy a koleszterintől sem kell úgy félni, mert nem emeli meg a rossz koleszterin szintjét, viszont sok fehérjét tartalmaz, ezáltal étvágycsökkentő.

Lazac

Vízhajtó, emésztést segítő és zsírolvasztó, mivel sovány fehérjét tartalmaz.

Zöld tea

Magas antioxidáns tartalmú, ezért nemcsak immunrendszer erősítő, hanem zsírégető hatású is. Mivel hidratál, ezért könnyen okoz teltségérzetet, így a fogyás is könnyebb.

Bor

Igazi szívvédő, mérsékletesen fogyasztva, ugyanakkor a szőlő héjában található resveratrol nevű antioxidáns megakadályozza a zsír lerakódását, ezért a fogyókúrázók is kortyolgathatnak belőle időnként.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X