Főoldal > DIÉTA > 6 egyszerű fogyasztó tipp

6 egyszerű fogyasztó tipp

diétakonyhaszokásváltozás
0

Írta:

Ezek a tuti tippek garantáltan segítenek abban, hogy le tudd adni a súlyfelesleged!

1. Használj mérőedényt!

Az adagok méretének kontrollálása segít a súlyod megtartásában – ugyanis ha többet főzöl, többet is eszel. Ha fogyni szeretnél, érdemes ezért pontosan lemérned az ételeket egy mérőedény, vagy egy csésze segítségével ahelyett, hogy túlbecsülnéd, mennyi rizsre, tésztára, vagy olívaolajra lesz szükséged a főzés során.

2. Használd a mikródat!

A vékony nők egyik kedvenc étele a hal, amit egy mikrohullámú sütőben szinte gyerekjáték elkészíteni. Tedd be a halat egy kevés vajjal kikent mikrózható edénybe tejjel lelocsolva, fedd le, főzd 4 percig, és kész is az egészséges vacsorád!

tutitippcikk1.jpg ()

3. Facsarj frissen minden nap!

Nem kell drága gépekre költened ahhoz, hogy élvezhesd a frissen facsart gyümölcslé előnyeit. A legegyszerűbb műanyag narancsfacsaró segítségével is hozzájuthatsz reggelire a frissen facsart narancsléhez (ami magasabb C-vitamin- és rosttartalommal rendelkezik a dobozos változatoknál), valamint a citrom és a lime levét is használhatod a pácok, salátaöntetek és szószok elkészítéséhez, így finomabb ízt érhetsz el jelentős pluszkalóriák nélkül.

4. Szerezz be egy minőségi késkészletet!

Szükséged lesz néhány különböző méretű, éles késre, például a csirkén a bőr eltávolításához, a húsok feldarabolásához, de a gyümölcsök, zöldségek megpucolásához, és a fűszernövények gyors és hatékony aprításához is. Élesítsd őket rendszeresen – ha a kés nem szeli fel könnyen a paradicsomot, akkor itt az ideje a műveletnek.

tutitippcikk2.jpg ()

5. Szerezz be egy mikrózható ételhordót!

Megmaradt a tegnapi főzésből egy kisebb adag? Szerezz be egy mikrózható ételhordót, amit könnyedén magaddal vihetsz a munkába, vagy pakold tele egy otthon elkészített salátával, így kivédheted a “semmit nem hoztam ebédre, ugorjunk be a gyorsétterembe hamburgerezni” pillanatokat.

6. Fektess be egy „slow cooker” edénybe!

Készíts ízletes, alacsony zsírtartalmú, tápanyagokban gazdag ragukat! Csak keverd össze a hozzávalókat (sok víz, zöldség, hús vagy hal) még reggel egy „slow cooker” edényben (ez órákon keresztül viszonylag alacsony hőmérsékletet biztosít, így nem kell az edény mellett állnunk, hogy oda ne égjen az étel), és érj haza egy finom, egészséges vacsorára.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X