Főoldal > DIÉTA > 6 lépcsős méregtelenítés 48 óra alatt

6 lépcsős méregtelenítés 48 óra alatt

diétafogyásfogyókúragasztrosztártáplálkozás
0

Írta: and

Sokan péntek délutánra túlhajszoltak, túlterheltek, fáradtak vagyunk. Csak nyűg az edzés, otthon is nagyobb a rendetlenség. Jön a hétvége, amikor ideje lenne elpakolni a nagy kupac papírt az íróasztalról, a helyükre tenni a ruháinkat, takarítani. De a barátságokat is ekkor van időnk ápolni.

 

Csak úgy fog sikerülni mindez, ha te magad irányítod az életedet. Megmutatjuk, hogyan számold fel a káoszt, szedd ráncba magadat és a szociális kapcsolataidat, és energiával telve fogod kezdeni a hétfőt!

1. lépcső: Rakj rendet a fürdőszoba szekrényedben!

Tarts egy gyors razziát a szépségápolási és sminktermékeid között. Ragadd meg a szemeteszsákot, és légy kegyetlen: a kukába mindennel, aminek lejárt a szavatossága! Nem érdemes kockáztatni a fertőzést egy alig használt, de régi szájfény vagy szempillaspirál miatt. Ha nem látod a dátumot, segítünk, mennyi ideig tarthatók el a kis kedvenceid:

–    Arclemosó: 6-12 hónap
–    Korrektor: max. 1 év
–    Szemceruza: 3 év (csak rendszeresen hegyezd a teljesen tiszta részig)
–    Szemhéjfesték: 2 év, ha por; 1 év, ha folyadék
–    Alapozó: 6-12 hónap
–    Rúzs: 1 év
–    Pirosító: 2 év

2. lépcső: Frissítsd fel az edzésedet!

Már rutinból csinálod a gyakorlatokat és sokszor kedved sincs hozzá? Nézd át a legújabb trendeket, és próbálj ki valami újat! A legjobb az lenne, ha szabadtéri edzésre váltanál, hihetetlen jókedvre derítő előnyei vannak.

3. lépcső: Rakj rendet a beépített szekrényedben!

Csak a nők 6%-a viseli rendszeresen minden ruháját. Hacsak te nem ebbe a kisebbségbe tartozol, itt az ideje, hogy szelektálj a szekrényedben. Ami túl kicsi, túl nagy, egy éve nem hordtad, mehet a szemétbe, de el is ajándékozhatod olyannak, aki még tudja használni. Legyél reális és nagyon szigorú. Különben, hogy lesz helye az új daraboknak?

szabadter2.jpg ()

4. lépcső: Keress magadnak hobbit!

Ha sokat dolgozunk, hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni, mennyire fontos, hogy legyen egy hobbink, szenvedélyünk, amivel szabadidőnkben foglalkozhatunk. A fejünket is tápláljuk, ha valamibe mélyen beleássuk magunkat. Szóval keress ezen a hétvégén elfoglaltságot: nyelvtanulás, blogolás, festés – bármit, ami az agyadat is megmozgatja. Olyan fontos ez, mint a testmozgás!

5. lépcső: Rendszerezd a papírokat!

Tele az asztalod hivatalos levelekkel, számlákkal, blokkokkal? Nyiss egy mappát lefűzhető fóliákkal, és válogasd szét a papírjaidat. Hamar rá fogsz jönni, hogy legalább a fele már nem is aktuális, mehet a szemétbe. Sokkal jobb lesz ezután az íróasztalodhoz ülni.

6. lépcső: Ápold a kapcsolataidat!

Keresd fel egy rég nem látott barátodat, és hívd meg egy kávéra. Ha ez sehogy nem jön össze, beszélgessetek egy kicsit hosszabban telefonon vagy Skype-on. Fontos, hogy ne hanyagoljátok el egymást, és tegyetek igazi erőfeszítést egymásért. Ha csupán belájkolod az új képeit Facebookon, az nem nevezhető igazán kapcsolattartásnak.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X