Főoldal > DIÉTA > 7 szuperétel nőknek

7 szuperétel nőknek

diétaegészségszuperétel
0

Írta:

Ezek az ételek finomak és egészségesek, és nőknek különösen ajánlottak vitaminjaiknak és antioxidánsaiknak köszönhetően.

1. Bab

A bab csökkenheti a koleszterinszintet, és stabilizálja a női hormonokat. Továbbá remekül helyettesíti a húsféléket: fehérjében és rostban egyaránt gazdag. Ezen kívül a bab rendszeres fogyasztásával számos betegséggel szemben eredményesen felveheted a harcot, akár a mellrákkal és a szívbetegségekkel is.

2. Alacsony zsírtartalmú joghurt

A joghurt kalciumban és fehérjében gazdag, és csökkentheti a mellrák és egyes bél- és emésztési betegségek kialakulásának kockázatát. Csak maradj az alacsony zsírtartalmú, cukormentes változat mellett. A joghurt probiotikumokat is tartalmaz, olyan egészséges baktériumokat, amelyek rendkívül fontosak a kiegyensúlyozott bélrendszer fenntartásában (ami pedig az immunrendszerünk erősítésében játszik kiemelt szerepet).

szuper2.jpg ()

3. Zsírszegény tej

A tej D-vitaminban gazdag, ami többek között a csontok egészségéhez is nélkülözhetetlen. A kutatások továbbá kimutatták, hogy véd a daganatok, a szklerózis multiplex és a diabétesz kialakulása ellen. Ha nem szereted a tejtermékeket, akkor is élvezheted a D-vitamin egészségre gyakorolt jótékony hatását – csak igyál frissen facsart narancslevet.

4. Paradicsom

A hagyományos, piros paradicsom kiváló likopinforrás, ami a legújabb kutatások szerint egy olyan antioxidáns hatású vitamin, ami hatékonyan felveszi a harcot a mellrák elleni küzdelemben.

5. Bogyós gyümölcsök

A bogyós gyümölcsök fogyasztása a magas antioxidáns tartalmuk miatt erősen ajánlott. Az áfonya különösen hatékony a bőrünk rugalmasságának és az elménk frissességének megőrzése végett.

6. Zsíros hal

A zsíros hal rendkívül gazdag omega-3 zsírsavakban, ezek pedig rendkívül fontosak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Válassz olyan halféléket, mint a lazac, vagy a konzerv szardínia, ezek ugyanis az omega-3 mellett DHA és EPA zsírsavakat is tartalmaznak.

szuper3.jpg ()

7. Görögdinnye

A paradicsomhoz hasonlóan a görögdinnye is a likopin nevű antioxidánsnak köszönheti a vörös pigmenteket. A legutóbbi kutatások kimutatták, hogy a likopinban gazdag étrend csökkenti a szívbetegségek kockázatát.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X