Főoldal > DIÉTA > Égesd a zsírt kalóriafaló ételekkel!

Égesd a zsírt kalóriafaló ételekkel!

diétaételétkezésfogyáskalóriazsírzsírégetés
0

Írta:

Vannak ételek, amik segítségedre lehetnek a fogyásban és a zsírégetésben – próbáld ki a legjobbakat!

Csípős chili répával

A chili meglehetősen csíp, ám hatása annál erősebb! Ha egy teáskanálnyi chilit adsz az ételekhez, pluszkalóriákat égetsz. Az erős fűszernövény ugyanakkor szívbarát, friss változata pedig rengeteg antioxidánst tartalmaz. A répa finom zöldség, tele vitaminnal, és elég rostdús ahhoz, hogy pozitívan befolyásolja anyagcserédet.

Répaleves

2 fej vöröshagymát, 1 gerezd fokhagymát vágj fel, majd futtasd meg kevés vajon. Adjál hozzá 0,5 kg kockázott répát, valamint 1 apróra vágott almát. Kis ideig párold őket együtt, majd keverj hozzájuk teljes kiőrlésű rozslisztet. Engedd fel 0,5 liter zöldségleves-alappal, majd főzd a levest 20 percig. Amikor a répa megfőtt, sózd meg a levest, majd turmixold össze. Egy doboz kefirbe keverj el 1 tojás sárgáját, majd add hozzá a leveshez. Akkor érsz el pozitív hatást, ha elkészülése után egy darabka, apróra vágott chilivel bolondítod meg.

Angolok mustárja

Csípős, átható ízű mustár, fehérborból, jamaicai szegfűborsból és fekete borsból készül, amivel feldobhatod az egyszerűbb ételeket.

Az angolmustár turbina módjára növeli anyagcserédet, így szervezeted is több kalóriát éget. Egy angol tanulmány bebizonyította, hogy 1-2 órával az étkezés után – amely tartalmazott angol mustárt – a szervezet anyagcsere mértéke 15%-kal növekedett. Ráadásul a megfázásra is jó, ha egy kanállal eszel belőle.

Cumberland-mártás

Vadhús- és vadszárnyas ételek csodás kiegészítője, melyet mártásos csészében szervírozhatsz. 700 g áfonyát törj át drótszitán, majd tedd keverőtálba. Adjál hozzá 1 dl madeirabort, 0,5 dl konyakot, 2 narancs és 1 citrom levét, és ízesítsd angol mustárral, valamint Cayenne-borssal az egészet. Az időközben meghámozott, csíkokra vágott, és 2 dl vörösborban párolt narancs- és citromhéjat hűtsd le, és keverd hozzá a folyadékhoz őket.

Zsírfaló koffein

A koffein a világon legismertebb “legális drog”, melyet milliók fogyasztanak kávé, tea és üdítők formájában. Stimuláló hatása miatt népszerű, mobilizálja a zsírokat, ami különösen akkor hatásos, ha keményen edzel, és csökkenteni akarod a testzsír mértékét. Ám óvatosan a hatalmas adag kávéval, ugyanis túlzott fogyasztása árthat szívednek!

Főétkezés után azonban nyugodtan igyál jó erős feketét, a benne lévő koffein hatásosan növeli az anyagcsere-sebességet. Természetesen nem szabad túlzásba esned, és a mozgást nem pótolhatod két bögrével!

Könnyű diós-kávés szelet

Hozzávalók: 6 db tojás, 5 evőkanál süssina (édesítő), 10 dkg dió, 1 evőkanál darált kávé, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 5 dkg liszt, 1 csomag sütőpor. A krémhez: 3 tojás, 1 evőkanál fekete kávé, 4 evőkanál süssina és 25 dkg Delma light margarin.

A tojások sárgáját a fele süssinával keverd ki, és ha már habos, add hozzá a diót, a kávét, a zsemlemorzsát és a sütőporos lisztet, végül a maradék süssinával keményre felvert tojásfehérjéket. Kikent, lisztezett tepsibe egyenletesen kend el, és mérsékelt tűzön süsd meg. Ha kihűlt, borítsd deszkára és vágd két részre. A krémhez a tojásokat a süssinával és a kávéval gőz felett, folyamatosan keverve főzd sűrűre, és ha kihűlt, habosítsd a margarinnal. Kb. 24 szeletet készíthetsz belőle.

gyombertea.jpg ()

Élénkítő zöld tea

A szépítőként ismert tea kedvelt frissítő ital, mely flavonioidokat, vitaminokat és koffeint tartalmaz, a C-vitaminnak, káliumnak, kalciumnak, magnéziumnak és fluornak köszönhetően jelentős zsírégető. A zöld tea gyorsítja anyagcserédet, erősíti  az immunrendszeredet, élénkít, és hatása sokkal tovább tart, mint a kávé okozta éberség.

Zöld tea-alma koktél

Készíts hagyományos zöld teát, 2 dl forró vízben, másfél perces áztatással. Ha kész, tedd félre, vagy öntsd ki, mivel a második forrázatot fogod használni. Áztasd ki másodjára is ugyanazt a filtert, most 3 percig, 3 dl forró vízben, majd hagyd kihűlni. Moss meg 1 zöld almát, hámozd, vágd ki a házát, majd szeleteld vékony karikákra. Csepegtess rá citromlevet, hogy ne legyen barna, majd töltsd fel poharakat almalével, helyezd bele a szeleteket, és a tetejét öntsd fel a zöld teával. Mentalevéllel díszítve pazar zsírégető ital!

Hőfokozó gyömbér

Tudtad, hogy a gyömbér a kínaiak ezeréves kedvence hőt termel a testedben, így segítve zsírégetésed? A gyömbér kitűnően javítja vérkeringésedet, így hideg mancsodat is száműzheted télen, ha gyömbért eszel.

Gyömbéres rizs zöldséggel

Forralj fel 20 dkg natúr rizst 7 dl vízzel, és 1 teáskanál aprított gyömbérrel.

Fedő alatt kislángon hagyd duzzadni a rizst, majd keverj hozzá apróra vágott zöldfűszereket és 20 dkg zöldséget. A vízhajtó rizs és a zsírégető gyömbér olyan páros, mellyel könnyedén ledobhatod a felesleget!

Egészségőrző fehérje

A hollywoodi hírességek kedvence, az Atkins-diéta is fehérjén alapul, ami elősegíti a zsírégetést. A minőségi, fehérjedús étrend gyorsítja a kalóriaégetést, erősíti immunrendszered, és hatékonyabban támogat éhségérzeted csökkentésében. A fehérje szerotonint tartalmaz, amely az alvásban, a fájdalomészlelésben és a hangulatváltozásokban játszik szerepet.

Energiadús lazacfilé

Előmelegített, előzőleg olajspray-vel befújt sütőbe tegyél be 2 lazacfilét. Kevés citromlevet, 1 evőkanál száraz fehérbort, negyed teáskanál hagymaport, borsot, pirospaprikát szórj a filére. Kb. 12 percig süsd, majd friss petrezselyemmel és citromgerezddel fokozd az ízeket!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X