Főoldal > DIÉTA > Így lesz lapos a hasad egy hét alatt!

Így lesz lapos a hasad egy hét alatt!

anyagcserefogyásgyakorlathaslapos
0

Írta:

Sosem késő tenni a lapos hasért!

Mozdulj gyorsabban!

Spanyol kutatók szerint, ha a hasizom gyakorlatokat gyors tempóban hajtod vége, akkor az jóval több izmot aktivál, mintha azt lassan végeznéd el. Törekedj rá, hogy a húsz másodperces szakaszok alatt minél több ismétlést teljesíts, így kevesebb idő leforgása alatt még hatékonyabb hasizom edzésben lehet részed.

Edzés, aztán evés!

Kutatások arra a megállapításra jutottak, hogy ha kevesebbet szeretnél enni, akkor azt az étkezést, amelyet leginkább vissza akarsz fogni, időzítsd közvetlenül az edzés utánra. A módszer hatékonyságának a hátterében több ok is meghúzódik. Először is, kevésbé leszel éhes, ha az anyagcseréd magas fordulatszámon pörög – mozgás után általában teljesül ez a feltétel. Másodszor, egy kiadós testedzést követően rettentően szomjas vagy, így sok vizet iszol, amely eltelít és elnyomja az éhségérzetet. Harmadszor, ha azonnal pótolod az elégetett kalóriákat, akkor azok energiaként és nem zsírként raktározódnak el.

laposhascikk1.jpg ()

Húzd ki magad!

Amikor sétálsz, mindig húzd ki magad, a vállaid is képezzenek egy egyenes vonalat. Figyeld meg, hogy a helyes testtartás is egy fontos lépés a laposabb has felé. Az egyenes testtartással vékonynak és kecsesnek tűnhetsz, miközben a hasizmaidat is keményen megdolgoztatod, hiszen ilyenkor végig behúzva kell tartanod.

Ne csak a hasadra gondolj!

A hasizmaid az izmok összefüggő rendszerében helyezkednek el, összeköttetésben vannak a bordákkal, a csípővel és a gerinceddel is. Ha igazán erős hasfalra akarsz szert tenni, akkor nem csak felüléseket kell nap mint nap legyűrnöd, de erősítened kell a hát alsó izmait és a ferde hasizmodról sem feledkezhetsz meg.

laposhascikk2.jpg ()

„Gyakorold a jó alakot!”

Hallottál már az „izom emlékezetről”? Ez azt a folyamatot foglalja magában, amikor a test megtanul egy bizonyos fizikai aktivitást végezni (például a biciklizés gyakorlatát) és ezt soha nem felejti el. Nos, ez a hasizmaink esetében sincs másként. Ha a nap folyamán tudatosan megfeszítve tartod a hasad, előbb-utóbb ilyen állapotban marad akkor is, ha nem ügyelsz erre annyira komolyan.

Ne áldozd fel a legjobb szövetségest!

Amikor egy szuper diétának köszönhetően ledobsz magadról néhány kilót, akkor sajnos először az izmok „távoznak”. Ha túlságosan fukarkodsz a kalóriákkal, a tested elsőként nem a zsírt használja fel, hanem az izomtömeget kezdi el felszámolni, és ezt alakítja át energiává. Amikor azonban felhagysz a fogyókúrával, elkezded újra magadra halmozni a felesleget, de mivel mostmár kevesebb kalória-faló izommal rendelkezel, a súly, amit magadra szedsz, az csak és kizárólag zsír. Tehát, nagyon leegyszerűsítve, az esztelen diétázással tulajdonképpen az izomból zsírt kreálsz. Számolj le a légből kapott diéta-hóbortokkal, és óvd meg az izmaidat, mert így kerülhetsz közelebb az áhított külsőhöz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X