Főoldal > DIÉTA > Top 3 zsírégető reggeli

Top 3 zsírégető reggeli

diétaétkezésfogyásreggelizsírzsírégető
0

Írta:

Bármennyire is meglepő, azok, akik rendszeresen reggeliznek, általában karcsúbbak, mint a korai étkezést mellőző társaik. Ez azért van, mert éjszaka a szervezet működése lényegesen lelassul, így az anyagcsere is.

Amennyiben ébredés után bekapsz néhány egészséges és kalóriaszegény falatot, azáltal serkentheted az emésztésed, ami egész napra kihat, valamint később kevesebb ételt fogsz magadhoz venni. Hogy ne csupán egészséges, hanem vékony is legyél, válassz olyan reggelinek valót, mely hatékonyan égeti a lerakódott zsírt.

Gabonapelyhek

A gabonapelyhek az egyik legelterjedtebb reggelik, mégis az emberek többsége az agyoncukrozott és ízesített formáját választja, miközben csillapítják lelkiismeretüket, hogy mégiscsak valami egészségeset fogyasztanak, így biztosan nem árt meg nekik. Pedig a boltokban kapható, gyümölcsös, csokis és különféle ízvariációban fellelhető reggelik kalória szempontjából felérnek egy zacskó chips-szel. Ezért ha valóban le szeretnél adni pár kilót, jobb, ha te magad állítod össze a müzlidet. Először is vegyél zab- vagy árpapelyhet, melyek csökkentik a koleszterinszintet, valamint gátolják a zsírok, szénhidrátok felszívódását, miközben normalizálják a vércukorszintet. Majd válogasd össze, mivel szeretnéd feldobni, ízesíteni. Amennyiben az emésztésed felturbozása a cél, tegyél bele aszalt szilvát, ami enyhe hashajtó hatással is rendelkezik. Természetesen más gyümölcsöt is választhatsz, attól függően, mit szeretnél elérni. Ha édesíteni akarod, semmiképp se a cukorhoz nyúlj, válassz helyette mézet, de még jobb, ha kevés steviát teszel bele.

muzli2.jpg ()

Joghurt

A joghurt fogyasztásával – persze ha a megfelelőt választod, sokat tehetsz azért, hogy elősegítsd a zsírégetést. Még egy külön diétát is építenek rá, így nem csoda, hogy a fogyókúrázók reggelijében mekkora szerepe van. Rendkívül tápláló és egészséges, mivel rengeteg fontos vitamin és ásványi anyag található benne, így nyugodtan iktassuk be étkezéseinkbe. Ugyanúgy, ahogy a gabonapelyhek esetében, itt is érdemesebb, ha te magad készíted el, mivel így biztosan tudod, mit is tartalmaz ez a reggeli finomság. Fontos, hogy mindenképp natúr és zsírszegény joghurtot vegyél, és azt dobd fel gyümölcsökkel, esetleg lúgosító csírákkal. Ha a zsírégetés a cél, akkor tegyél hozzá grapefruitot, melynek áldásos hatásairól ódákat lehetne zengeni. Először facsard ki, majd vágd apró darabokra, utána a levéből egy keveset adj hozzá a joghurthoz és keverd el jól (a maradékot akár meg is ihatod). Végül dobáld bele a gyümölcsdarabokat, és már kanalazgathatod is!

Turmix

Sokan nem szeretnek szilárd táplálékot enni reggel, nekik a legjobb megoldás, ha helyette turmixot kortyolgatnak. Ha jól és a megfelelő alapanyagokból készíted el, akkor egyidőben energetizálhatod magad és serkentheted az anyagcserédet. A legjobb, ha citrusokat válogatsz össze italodhoz, melyek segítségével rengeteg rosthoz és antioxidánsban gazdag anyaghoz juthatsz hozzá. Ha lehet, ne csak egyféle gyümölcsöt használj, hanem minimum hármat, hogy még több vitamin kerüljön a szervezetedbe. Az ananász, a grapefruit és a narancs kombinációja igencsak kedvelt, de ha ezt túl savanyúnak érzed, adhatsz hozzá kevés banánt is ellensúlyozásként. Jó oldala a zsírégető turmixoknak, hogy még a kávénál is jobban élénkítenek, hatásuk tovább tart, valamint hosszan eltelítenek, így könnyen kibírhatjuk a következő étkezésig.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X