Főoldal > DIÉTA > 4 dolog, amitől hízhatsz egy párkapcsolatban

4 dolog, amitől hízhatsz egy párkapcsolatban

diétahízáspárkapcsolatszerelemzsír
0

Írta:

Boldog párkapcsolatban élsz, de úgy érzed, mióta együtt vagytok, te csak hízol? Megmutatjuk a lehetséges okokat!

Azt eszed, amit Ő

A férfiak általában többször, nagyobb mennyiségű, zsírosabb ételt fogyasztanak, mint a nők. Amikor a kedveseddel vagy napi 24 órát, önkéntelenül elkezdesz alkalmazkodni az étkezési szokásaihoz. A kutatások kimutatták, hogy amíg a barátod valószínűleg fogyni fog a hatásodra, addig te nagy eséllyel hízni fogsz, ha rászoksz mellette a nehezebb fogásokra.

A megoldás: A közös étkezések boldoggá tehetnek, azonban ne hagyd, hogy a mennyiség a szokásos adag többszörösére nőjön, a minőség pedig látványosan csökkenjen (saláta helyett milánói spagetti vacsorára). Az egyik legjobb trükk, hogy felmérd, mennyire vagy még éhes, hogy elképzelsz egy óriási steaket sült krumplival. Ha elég éhes vagy ahhoz, hogy befald, akkor még ehetsz egy keveset. Azonban ha már a gondolatától rosszul vagy, fejezd be az étkezést. Megoszthattok a pároddal számos dolgot egymással, az anyagcserétek azonban nem tartozik ezek közé.

parcikk1.jpg ()

A „te időd” mostantól a „mi időnk”

A párod nem jógázik? Vége a bikram jógás hétköznapoknak. Nem tud táncolni sem? Viszlát salsa-szombatok! Egy új szerelem szinte az összes előzetes hobbidat semmissé teheti, ugyanis könnyen feladhatod ezeket, hogy minél több időt tölts újdonsült kedveseddel.

A megoldás: Az első számú dolog, amire a pároknak szükségük van, hogy elég időt töltsenek egymástól külön, hogy rájöjjenek, miért rajonganak a másikért. A párod valószínűleg azért szeretett beléd, mert egy teljes, független életet élsz önálló érdeklődési körrel és hobbikkal. Éppen ezért továbbra is szakíts magadra időt, menj el a kedvenc edzésedre, vagy végezd el azt a tevékenységed, amit nem akarsz feladni senkiért.

Többé nem érsz oda a reggeli spinning órádra

Ha választhatsz, hogy még egy órát az ágyban tölts a kedvesed karjai közt, vagy egy izzasztó, 60 perces csoportos kerékpár órán vegyél részt, a választás egyértelmű. Miért is lenne szükséged egy ütős kardió edzésre, ha az endorfin szétárad a testedben, amikor a vágyaid tárgya a közeledben van?

parcikk2.jpg ()

A megoldás: Tarts észben egy egyszerű ötletet: az edzés növeli a nemi vágyat! Ahhoz, hogy szexi és magabiztos légy, tartsd karban a testedet is, és ne hanyagold az aerobik órákat. Minél többet edzel, annál jobban fogod érezni magad a bőrödben. A kemény edzéssel megszerzett izmaid pedig jól fognak jönni a maratoni szeretkezéseknél.

Étteremben esztek vagy rendeltek… minden este

Ameddig egyedül voltál, simán eléldegéltél egy fél sajttal és egy üveg ketchuppal a hűtődben, és eszed ágában sem volt este falatozni. Most azonban, hogy ketten vagytok, 6 után is gyakran tértek be gyorséttermekbe vagy büfékbe, és bőségesen bevacsoráztok. Nehéz ellenállni a közös étkezés csábításának, ez azonban csak addig mehet büntetlenül, ameddig el nem kezd szorítani a kedvenc farmerod. Ez pedig előbb bekövetkezik, mint hinnéd…

A megoldás: Nagyszerű alternatíva éttermi vacsorára, vagy rendelésre, ha együtt főztök otthon, ahol ismered az ételek összetevőit. Végtére is igaz a régi bölcsesség, miszerint “A férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út”. Nem vagy egy nagy szakács? Ha mindenképpen étteremben esztek, csak egy fogást válassz (lehetőleg egy előételt), és azt is oszd meg a pároddal.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X