Főoldal > DIÉTA > A legfrissebb fogyókúrás stratégia: tartsd a súlyod!

A legfrissebb fogyókúrás stratégia: tartsd a súlyod!

diétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta:

Milliószor próbáltál lefogyni, de sosem lett igazán eredménye? Talán eddig rossz úton jártál: ha megtanulod, hogyan tartsd meg a jelenlegi testsúlyod, az segít, hogy egészségesebb életmódot folytathass, és fogyj – a legfrissebb amerikai kutatás szerint, amely az American Medical Association Internal Medicine-ben jelent meg.

A súlytartó (nem súlycsökkentő) kutatásban túlsúlyos afrikai/amerikai nők vettek részt, akiknek olyan tanácsokat kellett betartaniuk, mint hogy hagyják el teljesen a gyorsételeket, kevesebbet tévézzenek és a napi kalóriabevitelüket csak 200 kalóriával csökkentsék. A program során elsajátítottak olyan képességeket is, hogyan olvassák el alaposan az élelmiszerek címkéjét és milyen taktikával találhatják meg a legkevesebb kalóriát tartalmazó ételeket az éttermek kínálatában. 12 hónap után a nők 62%-a vagy megtartotta a kezdeti testsúlyát, vagy még le is adott belőle. Átlagban a nők 1 kilót fogytak.

A kérdés már csak az, hogy ez a súlytartó, és nem a fogyást célzó, módszer miért működik. Az első és legegyszerűbb ok, hogy könnyebb ragaszkodni az egészséges szokásokhoz, amelyekkel megtartható a jelenlegi testsúly, mint a hatalmas fogyást ígérő módszerekhez állítja Gary Bennett, a tanulmány szerzője. Ráadásul, ha a szokásoshoz képest csak 200 kalóriával csökkentjük a napi kalóriabevitelt, az hosszútávon sokkal kivitelezhetőbb, mintha 500 kalóriával kellene kevesebbet enni naponta.

hozzaallas2.jpg ()

„Ha te is azok közé tartozol, akik eddig nem könyvelhettek el sikereket a fogyás terén, a legjobb, ha nem törekedsz kényszeresen arra, hogy leadd a kilókat” tanácsolja Gary Bennett. Meggyőződése, hogy akár kevés, fél-1 kg hízás is felelőssé tehető a különböző egészségügyi betegségekért. Hagyd el az üdítőket, és igyál helyettük szénsavmentes ásványvizet, vagy rendelj a húshoz salátát köretként a megszokott sült krumpli helyett. Meglátod, minél egyszerűbbek a beiktatott változtatások, annál könnyebb betartani őket és végül persze fogyni is.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X