Főoldal > DIÉTA > Apró trükkök, hogy napról napra karcsúbban ébredj

Apró trükkök, hogy napról napra karcsúbban ébredj

diétafogyásfogyókúrakarcsú
0

Írta:

Elég csak pár apróságot változtatnod az életedben, hogy beinduljon a fogyás!

A jól megválasztott nasi

Legszívesebben felfalnál egy egész zacskó perecet? Inkább válaszd az alacsony zsírtartalmú popcorn-t, ami ötször annyi rostot, viszont jóval kevesebb kalóriát tartalmaz. És a legújabb kutatások szerint azok a nők, akik minimum napi 24 g rostot fogyasztanak, 90 kcal-al több kalóriát égetnek el a nap végére.

Csak az a tánc

Mikor voltál utoljára bulizni a csajokkal? Nem csak az önbizalmadnak és a hangulatodnak, de a testednek is jót tesz egy áttáncolt este (feltéve persze, ha mértékkel fogyasztotok közben alkoholt), hiszen nagyjából 4-500 kcal-t égethettek el egy fergeteges parti alkalmával. Persze otthon is rophatod: félre a bútorokkal, és hadd szóljon!

Légy merész a kondiban is

Minden nap ugyanakkora súlyokat emelgetsz, és ha esik, ha fúj, 30 percet töltesz a futópadon? Mi lenne, ha holnap másképp tennél? Fontos, hogy kihívásokkal kelljen szembenézned, és nem mellesleg a kalóriák számát is ugrásszerűen csökkenti, ha fokozatosan picit nehezebb súlyokra és hosszabb futóidőre vállalkozol. Na, ki a bajnok?

suly2.jpg ()

A konyha szelleme

A házban csend, teljes sötétség…de nicsak, hirtelen fény villan a konyhában! Csak nem megint a hűtőt dézsmálod? Akkor bizony ne csodálkozz, ha felszalad jó néhány plusz kiló. Tippünk: egy adag gyümölcs délután 3-kor, uzsonna 5-kor és vacsi 7.30 körül. Fogadjunk, hogy így nem leszel este 10-kor újra éhes!

Ropogtass!

Tölts meg egy tányért szeletekre vágott, ropogós finomságokkal, mondjuk répával, almával és müzlivel. Igen, itt szintén a rostok végeznek majd alapos munkát, hiszen a feldolgozásukhoz a testednek meglehetősen sok kalóriát kell elégetnie.

Vedd könnyedén

Ha nem eszel nehéz ételeket, nem is hízol olyan könnyen, és az emésztésedre is százszor jobb hatással vannak a könnyű fogások. Egy menü kinézhet például így: reggelire natúr joghurt gyümölcsökkel, ebédre egy tányér leves és diós tonhalsaláta, vacsorára fehér hús vagy hal zöldségekkel és némi gyümölccsel. Nyugodtan használj egy kevés olívaolajat vagy vajat is!

A játék öröme

Hitted volna, hogy a játékok is fogyaszthatnak? Pedig egy hóemberépítés vagy hógolyózás a barátokkal, de egy 20 perces otthoni párnacsata a kedveseddel is kb. 82 kcal-t éget el. Arról nem is beszélve, hogy mi lenne egészségesebb 20 pernyi nevetésnél?

Próbáld alulról

Ne gondolj semmi rosszra, csak egy fura, de hatékony módszerre célzunk: ha sót vagy sózott zsiradékot teszel valamire, tedd az aljára. Ugyanis ha a sós felület közvetlenül a nyelveddel találkozik (a nyelv felső-oldali részével, ahol ezt az ízt érzékeljük), erősebbnek érzed, így kevesebbet is használsz belőle.

Lassú víz…fogyaszt!

Szeretsz beszélni evés közben, ezért te kezded el legkésőbb, és fejezed be utoljára? Ne aggódj, jól csinálod! Minél lassabban eszel, a gyomrodnak annál több ideje van rendesen feldolgozni az ételt, és annál erősebb lesz a telítettség-érzésed, így nem is eszel olyan sokat.

A ruha teszi az alakot

Ha társaságba mentek, egy szuper módja biztosan van, hogy ne edd túl magad: vegyél fel valami testhez simulót! Így nem támad majd ingered felfalni a büféasztalt, hiszen a kis pocakot a ruha alatt mindenki látja. Hagyd, hogy az outfited megvédjen!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X