Főoldal > DIÉTA > Az 5 leghizlalóbb munkahelyi étel

Az 5 leghizlalóbb munkahelyi étel

diétaebédétkezéshamburgermunkahelypéksüteménysült krumplitáplálkozás
0

Írta:

Veled is előfordul, hogy nem “normálisan” étkezel a munkahelyeden? Ha teheted, kerüld el ezeket az ételeket, mert nem tesznek jót!

1. Péksütik

Kakaós csiga, vaníliás fánk vagy egy ínycsiklandó csokis croissant reggelire – ugye te is elcsábultál már néhányszor? Való igaz, hogy – ha máskor nem hát – reggel fogyaszthatunk nagyobb mennyiségű szénhidrátot, az ilyen péksütemények azonban rengeteg cukrot tartalmaznak, aminek köszönhetően nem meglepő, ha felszalad ránk pár kiló. Egy csokis croissant például 360, egy vaníliás fánk pedig közel 600 kalória!

Wellness Cafe tipp: Ha reggelente úgy érzed, muszáj valami édessel indítanod a napot, keverj össze egy pohár natúr joghurtot egy kávéskanál mézzel, szórj bele zabpelyhet és néhány szem mazsolát. Ha ezzel sem bírod kivárni az ebédszünetet, tízóraira fogyassz gyümölcsöt vagy igyál meg egy kis tejeskávét természetes édesítőszerrel (például szteviával).

2. Hamburger

Mi sem egyszerűbb a nagy munkahelyi rohanásban, mint beszaladni a legközelebbi gyorsétterembe egy hamburgerért. Pedig az egyik legrosszabb választás: nem csak egészségtelen, de még hizlal is. Az elkészítéséhez rengeteg transzzsírt használnak, elképesztő mennyiségű vízmegkötő só, ízfokozó és adalékanyag van benne. Emellett gyakorlatilag semmi tápanyag, csakis üres kalóriák. Nem beszélve arról, hogy egy óra múlva ismét éhesnek érezed magad, hiszen a finomított szénhidrátok következtében hirtelen megugró vércukorszinted, gyorsan visszaesik.

Wellness Cafe tipp: Ne sajnáld az időt arra, hogy előző nap otthon elkészítsd az egészséges szendvicsünket. Teljes kiőrlésű rozsos vagy magos zsemlébe, kiflibe tegyél egy vékony szelet natúr sonkát, zsírszegény sajtot, majd pakold meg salátával, paradicsommal, paprikával. Vaj helyett néhány csepp olívaolajat, ízesítőnek pedig mustárt használj. Ha erre mégsem lenne időd, ebédszünetben szintén ezeket a frissen elkészített, és nem előrecsomagolt, tartósított szendvicseket részesítsd előnyben!

shutterstockebéd.JPG ()3. Rántott hús, sült krumpli

A menza repertoárján gyakran szerepel ez az egyszerű osztrák étel, ami valóban nagyon finom, azonban sajnos nem a legjobb választás. A rántott hús elképesztő módon megszívja magát olajjal – egy átlagos szelet nagyjából 500 kalóriát tartalmaz. A sült krumpli szintén igazi olaj-bomba: 100 gramm közel 280 kalória. A magas zsír és sótartalom szintén nem kedvez a vonalaidnak. Ha már mindenképp húst szeretnél enni burgonyakörettel, válassz egy vékony szelet, párolt vagy grillezett csirkemell szeletet, natúr főtt vagy petrezselymes burgonyával.

Wellness Cafe tipp: A menzán sokféle főzelék közül választhatsz, részesítsd ezeket előnyben. A kenyeret hagyd el mellőle, és ha lehet, fasírtot se kérj hozzá. Inkább válassz egy szelet, frissen sült, vaslapos csirkemellfilét, ha mindenképp szükséged van ”kísérőre”.

4. Majonézes saláták

Csalóka fogás. Azt hinnéd, a saláta egészséges, kalóriaszegény választás, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen! A majonézes öntetek megdöbbentő mennyiségű kalóriát tartalmaznak és megterhelik az emésztőrendszert. Ezért akármennyire finom is, próbáld elkerülni a majonézes kukorica vagy franciasalátát.

Wellness Cafe tipp: Majonéz helyett válassz inkább olívaolajos, balzsamecetes vagy joghurtos alapú öntetet. Salátád minél sokszínűbb, annál egészségesebb. Hús helyett, ha szereted, részesítsd előnyben a tonhalat, ami rengeteg omega-3 zsírsavat tartalmaz, mely aktiválja a zsírégető enzimeket és növeli az érfalak rugalmasságát.

5. Délutáni nasik

Teljesen természetes, hogy délután 3-4 óra tájban valami harapnivaló után néznél. Csak arra ügyelj, hogy ilyenkor kerekedj felül az édesség utáni vágyadon, és egy tábla tejcsoki vagy 2-3 túró rudi helyett valami egészséges, ugyanakkor kevésbé hizlaló nasival csapd el a farkaséhséged. Az olajos magvak bár nagyon egészségesek mégsem ajánljuk, ha szeretnéd megőrizni az alakodat, hiszen akár néhány szem is sok pluszkalóriát jelent. Részesítsd előnyben inkább a gyümölcsöket, a natúr joghurtot, vagy majszolj el egy csökkentett szénhidráttartalmú müzli szeletet.

Wellness Cafe tipp: Tudtad, hogy 3 alma például csak 225 kalóriát tartalmaz, ugyanakkor tele van ballasztanyagokkal? Ezek gyorsítják az anyagcserét, ráadásul a koleszterinszintet is csökkentik. De remek választás az ananász is, vagy – így az ősz kezdetén – egy nagyobb fürt szőlő, amely szintén felpörgeti az anyagcserét, így hozzájárul a sikeres és gyors fogyáshoz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X