Főoldal > DIÉTA > Öt őszi szokás, amitől hízhatsz

Öt őszi szokás, amitől hízhatsz

diétagyilkosfogyáshízásőszi diéta
0

Írta:

Ahogy egyre lejjebb kúszik a hőmérő higanyszála, úgy egyre több nő sóhajt fel megkönnyebbülten, hogy végre nem kell azon aggódni, hogyan is festenek a bikiniben, nyári ruhában. Pedig épp emiatt lehet, veszélyes vizekre eveznek a fogyás tekintetében.

 

Az ősz beköszöntével a sokat mutató felsők, rövid szoknyák, amelyek igazán csak a tökéletes alakon mutatnak jól, mind bekerülnek a szekrény mélyére, ugyanakkor felszínre törnek a meleg pulóverek, amelyekbe szinte elbújhatunk a világ szemei elől. De vajon tényleg olyan jó ez? A hideg évszakokban diétás baklövések egész sorozatát követhetjük el, ha nem figyelünk, ez pedig kellemetlen szituációkat eredményezhet, amikor rálépünk a mérlegre. Íme, néhány az őszi „zsírcsapdák” közül és azt is megmutatjuk, hogy kerekedj felül rajtuk.

Szezonális ételek

Ez az, amelyet a legnehezebb megkerülni. Mindegy, mi a kedvenc finomságod, amellyel az őszi estéken kényezteted magad – legyen az extra csokis capuccino, egy édes koktél, egy kis kenyérlángos minden jóval megpakolva, vagy egy sajtburger – jó esély van rá, hogy jó párszor elcsábulsz rá az ősz és a tél folyamán.

A megoldás: Tulajdonképpen nincs rá megalapozott ok, ami miatt nem adhatjuk át magunkat az ünnepi ételek élvezetének, de ha túlzásba visszük őket, abból értelemszerűen semmi jó nem sül ki. Nem csak a mértéktartással, de megreformált, alak-barát receptekkel is elkerülheted a súlygyarapodást. Például a capuccinot készítsd zsírszegény tejből, vagy almás pite sütésekor fogd vissza a cukor mennyiségét.

Kihagyod az edzést az időjárásra hivatkozva

Sokan beleesünk ebbe a csapdába. Az, hogy túl hideg van, esik az eső, sötét van, könnyen olyan kifogásokká válhatnak, ami miatt akár egész ősszel mellőzheted az edzőtermet vagy éppen a futópályát.

oszi2.jpg ()

A megoldás: Beltéri edzés, akár otthon? Kinek van kedve kimozdulni, amikor pocsék az idő, és vaksötét van már délután öt után. De akkor viszont pattanj fel a kanapéról, kapd fel az edzőnadrágod, és tornázz végig egy izzasztó fitnesz dvd-t! Némelyik jobban megdolgoztatja a combod és feneked, mint bármelyik elliptikus tréner.

Bőven akadnak bulik

A nyár fergeteges bulikkal kecsegteti az embert, de az igazi parti szezon csak ősszel, főleg az év vége felé indul, hiszen ekkor egymást érik az ünnepek, amelyek remek apropóul szolgálnak egy kis önfeledt mulatozáshoz. Ezekre úgy tekintünk, mint különleges, megismételhetetlen alkalmakra, ezért hajlamosak leszünk megfeledkezni a helyes táplálkozás alapelveiről.

A megoldás: Legyél akár a vendéglátó, akár vendég, gondoskodj magadnak az egészséges harapnivalóról. Ily módon, akkor is jóllakott leszel, ha csak ropogós, ám annál zsírosabb csirke szárnyak és chips szerepel a kínálatban, arról nem is beszélve, hogy így a plusz kilók miatt sem kell aggódni.

Hidegebb idő = nagyobb étvágy

Nem, nem csak képzeled – amikor hideg a tested, automatikusan fokozódik az étvágyad, mivel az evés generálja a testhőt. Pontosabban a tested 10 %-kal több hőt generál akkor, ha tele a hasad.

A megoldás: Mindig viselj több réteg ruhát, csavard fel a fűtést, bugyoláld magad egy jó meleg takaróba, vagy ami még jobb, mozogj!

Bővebb ruhák

Miért is aggódnánk a karjaink feszesítése miatt, miért csinálnánk guggolásokat a formás lábakért, és miért nyomasztana a löttyedt has, ha bő lebernyegekben és melegítőnadrágokban is rejtőzködhetünk egészen tavaszig?

A megoldás: Ugye meztelenül még mindig dögös akarsz lenni? Vagy legalább jól akarsz kinézni a barátaid és a családod előtt az ünnepi összejöveteleken? Sajnos, akármennyire is szeretnénk, nem hordhatunk nonstop melegítő felsőt, így egyszerűen nincs mese, oda kell figyelnünk az alakunkra


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X