Felejtsd el az unalomig ismert vajas pirítóst! Ezekkel az ötletekkel reggel, délben és este is tápláló fogást dobhatsz össze egy szelet teljes kiőrlésű kenyérből.
Reggelire
Mandulavajas-mangós
Hozzávalók:
- 2 evőkanál mandulavaj
- fél mangó, szeletekre vágva
- egy csipet fahéj
A mandulavajjal kend meg vékonyan a pirítóst, fektesd rá a mangószeleteket majd szórd meg a fahéjjal. A mandula és a mangó is tele van B6-, valamint E-vitaminnal, amik kora reggel felpörgetik az agyműködést, így vizsgák vagy meetingek előtt tuti választás ez a verzió!
Ebédre
Avokádós-pisztáciás
Hozzávalók:
- fél avokádó, villával összetörve
- 2 evőkanál sótlan pisztácia
- dijoni mustár, ízlés szerint
Az összetört avokádót ízlés szerint keverd el egy-két teáskanál mustárral, és kend meg vele a pirítósod. Végül szórd meg durvára tört pisztáciával. Az avokádó szuper lutein-forrás – a szemeid meghálálják majd, ha ebédidőben ezt rágcsálod, mert éppen nem tudsz elmozdulni a képernyő mellől.
Vacsorára
Tükörtojásos-fodros keles
Hozzávalók:
- 1 nagy marék fodros kellevél, felaprítva
- fél csésze csiperkegomba, szeletekre vágva
- 1 tojás
Közepes hőmérsékleten, egy kevés olívaolajon futtasd át a kelleveleket és a gombát. Ahogy kezdenek megpuhulni, húzd át a keveréket a serpenyő egyik oldalára, a másikba pedig üsd bele a tojást és süsd kb. 3-5 percig. Ha kész, a zöldséges mixet kanalazd a pirítósodra és az egészet koronázd meg a tükörtojással. Amellett, hogy tele van tiszta proteinnel, a tojás a bőrödnek is jót tesz a benne található biotin miatt.
Desszertnek
Ricottás-mézes
Hozzávalók:
- 2 evőkanál ricotta
- 1 evőkanál gránátalmamag
- 1 teáskanál méz
A ricottát keverd el a mézzel és kend a pirítósodra, végül szórd meg a gránátalmamagokkal. Az apró kis magocskák majd kicsattannak a melatonintól – ez az antioxidáns pedig elősegíti a jó és pihentető alvást, így ha este megéheznél, csak kapj be belőle pár szemet!
A cikket a Wellness magazin 2016/4. számában olvashatod!