Főoldal > DIÉTA > Pimpeld a pirítósod!

Pimpeld a pirítósod!

ételétkezéskenyérpirítósreggeli
0

Írta:

Felejtsd el az unalomig ismert vajas pirítóst! Ezekkel az ötletekkel reggel, délben és este is tápláló fogást dobhatsz össze egy szelet teljes kiőrlésű kenyérből.

Reggelire

Mandulavajas-mangós

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál mandulavaj
  • fél mangó, szeletekre vágva
  • egy csipet fahéj

A mandulavajjal kend meg vékonyan a pirítóst, fektesd rá a mangószeleteket majd szórd meg a fahéjjal. A mandula és a mangó is tele van B6-, valamint E-vitaminnal, amik kora reggel felpörgetik az agyműködést, így vizsgák vagy meetingek előtt tuti választás ez a verzió!

Ebédre

Avokádós-pisztáciás

Hozzávalók:

  • fél avokádó, villával összetörve
  • 2 evőkanál sótlan pisztácia
  • dijoni mustár, ízlés szerint

Az összetört avokádót ízlés szerint keverd el egy-két teáskanál mustárral, és kend meg vele a pirítósod. Végül szórd meg durvára tört pisztáciával. Az avokádó szuper lutein-forrás – a szemeid meghálálják majd, ha ebédidőben ezt rágcsálod, mert éppen nem tudsz elmozdulni a képernyő mellől.

35973827 - sandwich with guacamole on light board

Vacsorára

Tükörtojásos-fodros keles

Hozzávalók:

  • 1 nagy marék fodros kellevél, felaprítva
  • fél csésze csiperkegomba, szeletekre vágva
  • 1 tojás

Közepes hőmérsékleten, egy kevés olívaolajon futtasd át a kelleveleket és a gombát. Ahogy kezdenek megpuhulni, húzd át a keveréket a serpenyő egyik oldalára, a másikba pedig üsd bele a tojást és süsd kb. 3-5 percig. Ha kész, a zöldséges mixet kanalazd a pirítósodra és az egészet koronázd meg a tükörtojással. Amellett, hogy tele van tiszta proteinnel, a tojás a bőrödnek is jót tesz a benne található biotin miatt.

Desszertnek

Ricottás-mézes

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál ricotta
  • 1 evőkanál gránátalmamag
  • 1 teáskanál méz

A ricottát keverd el a mézzel és kend a pirítósodra, végül szórd meg a gránátalmamagokkal. Az apró kis magocskák majd kicsattannak a melatonintól – ez az antioxidáns pedig elősegíti a jó és pihentető alvást, így ha este megéheznél, csak kapj be belőle pár szemet!

A cikket a Wellness magazin 2016/4. számában olvashatod!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X