Főoldal > DIÉTA > 3 ok, ami akadályozza a diétád

3 ok, ami akadályozza a diétád

diétaétkezésfogyáshízássúly
0

Írta:

Nem megy a fogyás? Az okok sokszor a gondolkodásban keresendők. Ha te is az alábbi három gátló tényező valamelyikébe estél, akkor ideje változtatnod. Megmutatjuk hogyan.

 

1. Kifogások

Minden nap mustrálod magad a tükörben? Bár nem vagy a látvánnyal elégedett, mindig találsz valami kifogást, amiért azokat a fránya úszógumikat okolhatod (például rossz párkapcsolat, munkahelyi stressz). Ne keress kifogásokat, attól nem fognak rólad leolvadni a kilók, hogy másokat okolsz érte.

Megoldás: Ne mindig holnapra halogasd az edzést, hanem fogj bele még ma! Meglátod, ha alaposan megizzasztod magad, nemcsak az álomalakot fogod minél hamarabb elérni, de a stresszt is sokkal könnyebben fel tudod oldani. Továbbá készíts kajanaplót. Egyszerűen számold ki és jegyezd fel, hány kalóriát fogyasztottál aznap, és körülbelül mennyit égethettél el.

kover2.jpg ()

2. Negatív gondolkodás

„Kövér vagyok” Ez a két szó elég ahhoz, hogy gátat vessen sikereid elé. Ha belenézel a tükörbe, és állandóan azt konstatálod, hogy mennyire kövér vagy, akkor ne számíts semmi jóra, hisz a gondolatnak hatalmas ereje van.

Megoldás: Ha képes vagy arra, hogy folyamatosan lekövérezd magad, akkor arra is képes vagy, hogy vékonynak képzeld a tested. Ha nem szégyelled, hanem büszkén felvállalod a tested, és nem egy zsírtömegnek, hanem egy attraktív nőnek fogadod el magad, a diéta is sokkal hatékonyabb lesz, és a kilók is csak úgy peregni fognak rólad.

3. Perfekcionizmus

A tökéletességre való törekvés sem éppen a legjobb megoldás. Hiába rágcsálsz egész nap salátalevelet és kanalazol zöldséglevest, ha a hangulatod emiatt a mínusz tartományba kerül. nem beszélve arról, hogy az egyoldalú étkezés hamar hiánybetegségekhez vezethet

Megoldás: Bűnözz néha! Hetente iktass be egy napot, mikor engedélyezel magadnak egy kis sütit vagy más rágcsálnivalót, és nem a futópadon izzadsz, hanem otthon lustulsz. Ha néha engedsz a túlzott szigorból, a diéta is sokkal könnyebb és élvezetesebb lesz.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X