Főoldal > DIÉTA > 7 tipp, hogyan szabadulj meg az úszógumidtól

7 tipp, hogyan szabadulj meg az úszógumidtól

diétaétkezésfogyáshaslapos hasúszógumizsírégetés
0

Írta:

A megoldás sokszor ott van az orrunk előtt, csak nem vesszük észre. Most megtudhatod, min változtass, hogy a hasad ismét lapos és izmos legyen.

 

1. Elő a bűnös étkekkel!

Bár meglepőnek tűnik, egy tanulmány szerint azok a nők, akik naponta fogyasztottak kedvenc gyorskajájukból öt héten keresztül, mindegy egyes alkalommal egyre kevesebbet ettek az imádott ételből – szemben azokkal, akik hetente csak kétszer jutottak hozzá az áhított falatokhoz. Ők ugyanannyit, sőt többet fogyasztottak kedvencükből. Konklúzió: azok, akik naponta hozzájutottak kedvenc ételükhöz, egyszerűen kezdték megunni azt, kevesebbet fogyasztottak belőle, ami a derékbőségük csökkenésén is meglátszott.

2. Diétázz minden másnap!

Bár ezt sem kell túlzásba vinni, de ha egy darabig minden második nap 25%-kal kevesebbet eszel, mint normál esetben, akkor az nyolc hét alatt akár 15 kiló mínuszt is jelenthet.

3. Aludj eleget!

Bizony, az alvás is nagyban hozzájárulhat az alattomos úszógumik kialakulásához. Akik kevesebb mint öt órát alszanak naponta, vagy többet mint nyolc óra, hajlamosabbak elraktározni a zsírt a hasuk tájékán, mint azok, akik naponta 6-7 órát szundítanak. Ennek tudatában próbáld meg szabályozni az alvásodat, és meglátod, sokkal gyorsabban olvadnak le a derekadról a zsírpárnák.

4. Meditálj!

A rendszeres meditáció segít csökkenteni a kortizol nevű stresszhormon szintjét a szervezetedben. Hogy ez miért jó? Mert a kortizol nemcsak a stressz, de sok esetben a hasi elhízás egyik fő kiváltó oka is. Ha naponta rászánsz negyed órát a meditációra, az nemcsak a lelkednek, de a testednek is jót tesz.

has2.jpg ()

5. Válogasd meg a cukrot!

Ez nem is olyan nehéz. A lényeg, hogy kerüld a feldolgozott cukrokat, a mesterséges édesítőket, és helyette válaszd a természetes édes ízt. Minden gyümölcs tartalmaz fruktózt, de szemben a gyári változattal, ezek sokkal egészségesebbek, és az alakodnak sem ártanak.

6. Ne mondj le a szénhidrátról!

Csupán válogasd meg honnan juttatod be a szervezetedbe! A feldolgozott szénhidrátok helyett válaszd a teljes kiőrlésű gabonákat, illetve a belőlük készült élelmiszereket, mint például a bulgurt vagy a rozskenyeret. Ezek az élelmiszerek ráadásul jobban laktatnak, így értelemszerűen kevesebbet is fogsz belőlük fogyasztani.

7. Fogyassz tenger gyümölcseit!

Ki gondolta volna, hogy a helytelen táplálkozás nemcsak elhízáshoz vezet, de számos gyulladás kiváltó oka is lehet a szervezetünkben. Ahhoz, hogy ezt legyőzzük, az egyik legmegfelelőbb mód az omega-3 zsírsavak fogyasztása, melyhez hozzájuthatsz tengeri halak és rákok fogyasztásával.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X