Főoldal > DIÉTA > A 4 legrosszabb újévi fogadalom

A 4 legrosszabb újévi fogadalom

diétaedzésedzőteremegészségéletmódváltásfogadalomfogyásmozgásújév
0

Írta:

Lássuk, mivel nem érdemes idén sem próbálkoznunk!

 

1. Egy hónap alatt -10 kg

Dicséretes, ha tudod, mit akarsz elérni a fogyókúráddal, azonban ha túl magasak az elvárásaid magaddal szemben, és irreális kilószámokban gondolkozol, azzal többet ártasz, mint használsz. Ahelyett, hogy egy nagyon távoli célt tűznél ki magad elé, gondolkodj rövid távú teljesítményekben. Például “mostantól napi 250 kalóriával fogok kevesebbet enni”, vagy “leadok 2 kilót februárig”. Így hamar sikerélmények érhetnek, amelyeket megünnepelhetsz, majd újabb célokat tűzhetsz ki magad elé, így könnyebben elérheted a végső álomcélt.

2. Januártól edzőterembe járok

Szinte mindenki elhatározza körülöttünk, hogy az új évben többet fog edzeni, éppen ezért a “januártól edzőterembe járok”-fogadalom rendkívül népszerű. A fitneszterem természetesen remek hely a sportoláshoz, azonban ha kiváltod a tagságidat, attól még nem fogsz többet edzeni. Ne kösd a testmozgást az edzőteremhez, hozz helyette inkább ilyen fogadalmakat: “hetente háromszor sportolni fogok” (amibe belefér egy kiadós séta és egy squash a barátokkal egyaránt) vagy “heti egyszer elmegyek zumbázni”. Ha konkrétabban fogalmazod meg az elvárásaidat magaddal szemben, nagyobb esélyed van arra, hogy teljesíteni is tudod azokat. Nem is beszélve arról, hogy nem kell a kidobott pénz miatt aggódnod.

fogad2.jpg ()

3. Többé semmit nem eszem, amiben cukor van

Az ünnepek alatt elfogyasztott hatalmas mennyiségű sütemény, cukorka és csokoládé könnyen oda vezethet, hogy jó időre eleged lesz a cukros dolgokból. Azonban ha egy olyan extrém fogadalmat teszel, hogy többé egyáltalán nem eszel bizonyos élelmiszer csoportokat, mint amilyenek a szénhidrátok vagy a tejtermékek, azzal hatalmas hibát követsz el. A kiegyensúlyozott táplálkozáshoz ugyanis minden élelmiszercsoportra szüksége van a szervezetednek. Ha édesszájú vagy, inkább azt fogadd meg, hogy csökkented az elfogyasztott mennyiséget, és ne azt, hogy végleg kiiktatod az étrendedből. Néha engedélyezd magadnak a kedvenc csokidat, vagy süteményedet, ugyanis ha teljesen megvonod magadtól, amit a legjobban szeretsz, a végére, ha elveszíted az önuralmadat, többet ehetsz belőle, mintha az adott ételt párszor megengedted volna magadnak kisebb mennyiségben.

4. Egészségesebben étkezem

Az egyik legjobb dolog, amit tehetsz, ha megfogadod, hogy egészségesebben fogsz étkezni, azonban ez annyira tág fogalom, hogy szinte biztos, hogy makulátlanul teljesíthetetlen. A legjobb ebben az esetben is ha kisebb célokat tűzöl ki. Ilyen lehet a “naponta legalább egyszer eszem zöldséget” vagy a “vacsora után ha megéhezem, inkább gyümölcsöt eszem, mint a szokásos fagylaltot / csokoládét”. Így észrevétlenül térsz át az egészségesebb étrendre, és nem csak megfoghatatlan, nagy általánosságokkal dobálózol.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X