Fele annyi cukrot tartalmaz, mint a cukrászdai muffinok, és mindössze egy mikróra meg egy bögrére van szükséged, hogy elkészítsd. Kész főnyeremény!
Elkészítheted reggelire vagy délutáni édesség gyanánt, de ha az ünnepekre szeretnél valami gyors sütit összeütni a családnak, akkor is szuper választás lehet (csak az adagot kell megsokszoroznod).
Tipp: Válassz egyenes falú bögrét az elkészítéséhez, mert így biztosan mindenhol egyenletesen sül majd át a muffinod!
Hozzávalók:
- ¼ csésze + 2 ek liszt
- 2 ek cukor (ez lehet barnacukor, sztívia vagy méz is)
- ¼ tk sütőpor
- ¼ csésze tej (használhatsz növényi tejeket is)
- 2 ek sózott olvasztott vaj
- ¼ tk vaníliakivonat
- ¼ csésze áfonya (fagyasztott vagy friss)
Elkészítés:
- Egy kis tálkában keverd össze a lisztet, cukrot és a sütőport. Öntsd hozzá a tejet, a vajat és a vaníliakivonatot. Végül keverd bele az áfonyát is, és az egészet kanalazd át egy min. 4 decis, egyenes falú, mikrózható bögrébe. (Ha ennél valamivel kisebb bögréd van csak, akkor tegyél alá egy tányért az esetleges túlcsordulás miatt.)
- Helyezd a mikróba, és süsd magas fokozaton 1.5-2 percig, vagy amíg annyira át nem sül a süti, ahogy te szereted. Mielőtt nekilátnál a falatozásnak, hagyd kicsit kihűlni.
Mivel a recept tojást nem tartalmaz, így nem kell aggódnod akkor sem, ha a muffin közepe kicsit nyers marad. Jó étvágyat!
Fotó: Pinterest