Főoldal > DIÉTA > Ez a 6 legtutibb fogyasztó szénhidrát

Ez a 6 legtutibb fogyasztó szénhidrát

diétaegészségéletmódétkezésfogyásfogyókúraszénhidrát
0

Írta:

Szénhidrát nélkül nehéz a fogyás: ezek a szénhidrátok segítenek abban, hogy hamar leadd a fölös kilókat!

1. Fekete bab

A fekete bab tele van rosttal, fehérjével és fontos keményítővel. Ráadásul egyszerűen és ezerféleképpen elkészítheted. Főzelékként, köretként, salátába és chilis babként is egyaránt kitűnő.

2. Tészta

Bizony, a tésztát sem kell száműznöd az étrendedből, csak válaszd a teljes kiőrlésű változatot. Szintén gazdag rostban és keményítőben. Ha telepakolod zöldségekkel vagy például tonhaldarabkákkal, akkor még egészségesebb ebédet tudsz kreálni magadnak.

3. Eper

Kedvenc gyümölcsünkben – hála a nyárnak – végre bőségesen dúskálhatunk. Amellett, hogy finom, tele van C-vitaminnal, rosttal, káliummal és folsavval. Természetes cukorban is bővelkedik, így az édesszájúak igényeit is maximálisan kielégíti. Gyümölcssalátába, süteménybe, joghurtba vagy egyszerűen csak magában – mindenhogy ellenállhatatlan.

szen2.jpg ()

4. Cékla

A cékla különleges levesként, illetve salátaként is mindenképp javasolt. Hogy miért? Mert ez a bordó zöldség tele van vassal, mely különösen a vashiányra hajlamos nők számára rendkívül fontos, mindemellett folsavval és rosttal is.

5. Articsóka

Az articsóka szintén fontos rostforrás, ezért érdemes hetente legalább egyszer kísérletezned vele a konyhában. Kitűnő hozzávalója lehet salátának és a már megszokott omlett is feldobhatod vele.

6. Quinoa

Mostanság egyre többet lehet hallani erről a gabonaféléről. Nem csoda, hiszen a legtöbb fehérjét tartalmazó gabonafélék toplistáján foglal helyet. Ráadásul salátában vagy köretként egyaránt megállja a helyét. Sokkal jobb választás, mint a hagyományos fehér rizs.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X