Főoldal > DIÉTA > 10 tuti kalóriaégető étel

10 tuti kalóriaégető étel

anyagcsereételkalóriakalóriaégetésmetabolizmuszsírégetés
0

Írta:

Vannak olyan ételek, amelyek amellett, hogy alacsony kalóriatartalommal bírnak, képesek erőteljesebb munkára bírni az anyagcserét.

És nem csak kalóriát égetnek ezek a termések, hanem nagyon sok olyan tápanyagot tartalmaznak, amire a szervezetednek szüksége van. Ettől lesznek igazi diétás és egészséges ételek.

1. Grapefruit

Az ilyen alacsony kalóriatartalmú gyümölcsök segítségedre lehetnek, ha kerülnéd a cukrot. Egy fél grapefruit csupán 36 kalóriát tartalmaz. Amikor grapefruitot eszel, gondolj arra, hogy sok-sok kalóriát fogsz elégetni a gyümölcs megemésztésével.

2. Saláta

A saláta az első, amire a fogyókúra idején gondolsz. Rostban gazdag, ezáltal pedig nagyon jó hatással van az emésztésre, de ez nem minden: magas víztartalma miatt segíti a hidratációt.

3. Zeller

Ez a zöldség abban segít magas folyadéktartalmának köszönhetően, hogy hidratált maradj, és sokáig teltségérzetet érezz. Két étkezés között nyugodtan fogyaszthatod, mivel a zeller emésztése több kalóriát éget el, mint maga a zeller.

4. Kígyóuborka

Szintén remek választás két étkezés között. Amikor egy kis burgonyachipsre vágysz, néhány szelet kígyóuborkával kielégítheted a sós ropogtatnivaló utáni vágyad.

5. Görögdinnye

Nagyon jól jöhet, ha van otthon görögdinnyéd desszert gyanánt. A magas víztartalmú gyümölcs segítségével elkerülheted hogy több csokit vagy édességet egyél a kelleténél.

cukkinis2.jpg ()

6. Cukkini

A cukkini az egyik legsokoldalúbb zöldség, a neten keresgélve számos receptet találhatsz a felhasználására. Ha nyersen fogyasztod, máris nagyot léptél előre a diétád érdekében.

7. Karfiol

Tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Eheted nyersen, megfőzheted, de akár meg is sütheted, minden formában alacsony a kalóriatartalma.

8. Bors

A bors fokozza az anyagcseréd, jó választás, ha szeretnéd feldobni az „uncsi” és „ízetlen” diétás kajáidat, de mégis hatékonyan szeretnél súlyt veszíteni.

9. Sárgabarack

Esszenciális ásványi anyagokat tartalmaz, emellett pedig nagyon édes íze van. Emiatt kiváló desszert lehet a diéta idején.

10. Alma

Igen, az alma igazi klasszikus, olcsó, de ezen kívül nagyon egészséges is. Remek választás, amikor valami cukrosra, édesre vágysz, remekül eltelít, ezért meggátolja, hogy túledd magad. Ezen kívül rostban gazdag, fokozza az anyagcsere-folyamatokat, és még finom is.

A fenti zöldségek és gyümölcsök jussanak először eszedbe, amikor a diétád legkritikusabb időpontjaiban szeretnél valamit nassolni 2 étkezés között. Ha sikerül elkerülnöd a cukros édességeket, kiegyensúlyozottabb és elégedettebb leszel.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X