Főoldal > DIÉTA > Égess zsírt magyalfa teával

Égess zsírt magyalfa teával

fogyásgyógyteaitalmagyalmagyalfateazsírégetés
0

Írta:

Télen a forró tea csodákra képes, hát még akkor, ha jótékony hatás is társul hozzá, például: a fogyás. A magyalfa tea magas koffeintartalma miatt anyagcsere-fokozó és zsírégető hatással bír, ha eddig nem ismerted, most olvass figyelmesen.

Népes családból „származik”

A magyalbokrok családjához több, mint 400 faj tartozik. Különböző típusait virágos kertekben használják, főleg Európában és Amerikában, de Ázsia és Afrika bizonyos részein is megtalálhatjuk őket. Dél-Amerika indiánjai már évszázadok óta ismerik, és sokféle betegség kezelésére használták. A magyalbokrok sötét színű örökzöldek, világos színű bogyókkal – vigyázat, egyik-másik termés mérgező! Ha máshonnan nem is a karácsonyi dekorációkból ismerheted, mert igen népszerű alapanyag.

Vitamin- és koffeintartalom

A magyalfa leveleiben van a lényeg. A növény koffeintartama révén anyagcsere-fokozó és zsírégető hatást fejt ki a testedben. Enyhén vízhajtó hatású és gyulladáscsökkentő is. A vitaminok közül A, B1, és C-vitaminban bővelkedik, az ásvány anyagok közül pedig a vas, a magnézium, és a kalcium található meg benne. Emellett 20 különféle aminosavat is tartalmaz, melyek elengedhetetlenek a megfelelő izomfelépítéshez.

16255937 - mulled wine  on a wooden table

Kutatások által igazolt hatás

A tea – minden esetben – egy igen egészséges ital, hiszen számos jótékony hatással bír, s e jótékony hatásokat kutatások is igazolják. A magyalfa tea is antioxidáns vegyületekben gazdag, amelyek az emberi szervezet általános egészségvédő molekulái. Azaz a betegségekkel szembeni küzdelemben fontos szerepet játszanak. Ezek az antioxidánsok hatásosan gátolják a szabad gyökök hatásait, amelyek daganatos, szív- és érrendszeri és még számos más megbetegedés kialakulásához vezetnek, ezért rendszeres fogyasztása akkor is ajánlott, ha nem küzdesz zavaró zsírréteggel.

Elkészítési titok

Egyik trükkje, hogy meleg vagy hideg vízzel is leöntheted a leveleit, vagy a teafüvet.  A zsírégetés fokozására 300 ml magyalfa-teához lehetőleg 200 gramm friss ananászból készített gyümölcslét is keverhetsz, így nem csak ízletesebb, de eredményesebb is lesz a kúrád, és az esti – vagy reggeli – italod.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X