Főoldal > DIÉTA > Ezt rontod el, ha nem megy lejjebb a hasad

Ezt rontod el, ha nem megy lejjebb a hasad

diétafogyásfogyókúrahashasizomkockahaslapos haszsírégetés
0

Írta:

A hasizom fejlesztése összetett feladat, és nem csak egyszerűen a megfelelő erősítő gyakorlatokon múlik. Ne aggódj, egy kis odafigyeléssel nyáron már te is kockás hassal hódíthatsz a strandokon.

Nem megfelelő táplálkozás

A hasizom fejlesztésében komoly szerepet játszik az étkezés. Vannak szerencsések, akiknek még hasizom-gyakorlatokat sem kell végezniük a kockás, izmos hasfal érdekében, elég ha a táplálkozásra figyelnek. Mindenesetre valóban látványos változást érhetünk el hasfalunkon, ha lemondunk a finomított élelmiszerekről, sok folyadékot fogyasztunk, és a fehérjebevitelünket növeljük.

79149197 - beautiful young sportswoman is looking at camera and smiling while preparing sport nutrition in kitchen at home

Nem fejleszted a törzs izmait

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a test izmai miként hatnak egymásra. A hasizom fejlesztésében különösen nagy szerepet játszik az, hogy a törzs izmai mennyire erősek. Ha gyengébbek, akkor gyakorlatilag hiába vágyunk kockás hasra, nagy valószínűséggel soha nem lesz. Ha azonban a „hasazás” mellett törzserősítő gyakorlatokat is végzünk, sokkal gyorsabb és látványosabb eredményt érhetünk el has-fronton.

Mindig ugyanazokat a gyakorlatokat végzed

Az rendben van, hogy rendszeresen edzel a hasfaladra, de nem mindegy, hogy milyen gyakorlatokat végzel, és mennyire váltogatod őket. Mint minden izom, a has izmai is „hozzászoknak” a szokásos gyakorlatokhoz és terheléshez, és nem fejlődnek tovább. Nem beszélve arról, hogy a hasizom négy részre bontható, és az esztétikus hasfal elérése érdekében mind a négy izmot egyenlő arányban kell fejleszteni.

Nem kardiózol

Bizony, a helyes étrend mellett aerob típusú mozgásformákkal is dolgozni kell a felesleges zsír eltávolításáért. Ha rendszeresen futsz, biciklizel, ellipszistréneren edzel, figyelsz a táplálkozásra, az már önmagában is nagy eredményt hozhat a fogyás, és így a hasizom fejlesztése tekintetében is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X