Főoldal > DIÉTA > A fogyókúrához felesleges a kalóriaszámolgatás?

A fogyókúrához felesleges a kalóriaszámolgatás?

diétaétrendfogyásfogyókúrakalóriakalóriabevitelkalóriaszámoláskalóriaszegény
0

Írta:

Sokan esnek a kalóriaszámolás csapdájába fogyókúra címszóval, amivel nem csak az időt, de a lelkesedést is elvehetik saját maguktól. A kalóriatáblázat bemagolása idejétmúlt és felesleges, vannak sokkal hatékonyabb módszerek arra, hogy ledobjuk a fölös kilókat.

Akkor most számolgassunk vagy ne?

Az ételek kalóriatartalmának természetesen van köze van testünk alakulásához, azonban az állandó kalóriatáblázat-szerinti étkezés sehová nem vezet. Alapvetően mindenki tisztában van azzal, hogy melyek azok az élelmiszerek, amelyektől érdemes távol tartani magunkat. A cukor- és finomított liszt- valamint adalékmentes étkezés sokkal többet ér annál, mint hogy két falatnál több rizst és roston sült csirkemellet eszünk vacsira.

Porciózz

A sikeres fogyókúra alapja az előrelátó gondolkodás. Ha délben már kopog a szemed az éhségtől, mert egész délelőtt semmit nem ettél, valószínűleg nem fogsz megelégedni egy diétás menüvel, hanem degeszre eszed magad egészségtelen és hizlaló ételekkel. Ha reggelizel otthon egy kis zabpelyhet, csomagolsz gyümölcsöt, diétás joghurtot tízóraira, halat, csirkét zöld körettel vagy rizzsel ebédre, és egy kis snack-et délutánra, egész biztosan nem fogsz megéhezni, fogyni viszont annál inkább.

57923542 - school lunch box with sandwich, vegetables, water, almonds and fruits on black chalkboard. healthy eating habits concept - background layout with free text space. flat lay composition (top view).

Szavazz az egészségre

A kalóriaszámolás nem csak azért vihet félre, mert az állandó kontroll felőrli a lelkesedést, hanem azért is, mert vannak kifejezetten magas kalóriatartalmú, de egészséges ételek, amelyeket érdemes rendszeresen fogyasztani. Ilyen például a méz és az olajos magvak, amelyek bár nem épp fogyókúrásak, viszont annál hasznosabbak a szervezet számára. Ha törekedsz a tiszta étkezésre, csak természetes alapanyagból készült fogásokat eszel, akkor nem csak az alakodért, de az egészségedért is sokat teszel.

Főzz otthon

A clean eating csakis akkor lesz tökéletes, ha te magad készíted ételeidet, és szerzed be a hozzávalókat. Egy csirke vagy hal elkészítése csupán néhány perc, a zabkásádat pedig akár egy teljes hétre előre megfőzheted, főleg, ha mandula- vagy kókusztejjel készíted. Az időhiány csupán kifogás, de a tét az egészséged és a karcsúságod, amit hidd el, nem éri beáldozni egy-egy fél órás telefonnyomkodás miatt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X