Főoldal > DIÉTA > Ebben segít a táplálkozási szakértő 

Ebben segít a táplálkozási szakértő 

diétaéletmódétrendtanácsadótáplálkozástáplálkozási szakember
0

Írta:

Úgy érzed, elvesztél a diéták, tiszta ételek és allergének útvesztőjében? Tedd fel kérdéseidet egy táplálkozási szakembernek, aki minden étkezéssel kapcsolatos kérdésedre választ tud adni.

Méregtelenítéssel kapcsolatos tanácsokat ad

A méregtelenítés az egészségtudatos táplálkozást követők egyik vesszőparipája lett, azonban nagyon kevesen végzik helyesen. A szervezet kipucolása előtt ugyanis nem csak fel kell készíteni a testet a folyamatra, de egyéni kúrát kell meghatározni ahhoz, hogy sikeresen és veszélytelenül menjen végbe a méregtelenítés. A szakemberek megfelelő körültekintés mellett, általános egészségfelmérést követően határozzák meg, hogy kinek milyen kúrát javasolnak.

Vegyes, kiegyensúlyozott étrendet állít össze

Azt már tudjuk, hogy a helyes táplálkozás mennyit számít a pluszkilók leadásában, de körülbelül ugyanilyen százalékban játszik szerepet az egészséges étrend a betegségek megelőzésében is. A táplálkozási szakértő által összeállított menü nem egyenlő a diétával, hiszen a fogyókúrázók sokszor olyan táplálékot is megvonnak maguktól, amelyekre valójában nagy szükségük lenne. A szakember olyan arányban állítja össze az étrendet, hogy a szervezet minden fontos ásványi anyagot, vitamint, fehérjét, szénhidrátot és zsírt megkapjon.

68465288 - various vegan and vegetarian food lying on rustic table

Figyelembe veszi az egyéni igényeket

Rengeteg ételintolerancia és táplálkozási irány van, amelyek akár egyoldalú táplálkozáshoz is vezethetnek, ha nem fordítunk kellő figyelmet a hiányanyagok pótlására. A vegetáriánus és a vegán étrend különösen veszélyes lehet. A hús és az állati eredetű termékek elhagyásával alapvetően nincs probléma, ha a bennük lévő – a szervezet számára fontos – tápanyagokat más úton pótoljuk. Egy táplálkozási szakértő kellő szakmai hozzáértéssel javasolni tud alternatív megoldásokat, vitaminokat, amelyeket rendszeresen fogyasztva teljes értékű életet élhetnek a húsmentesen táplálkozók is.

Segít a betegségek megelőzésében, kezelésében

Egy jó táplálkozási szakember alapos egészségügyi anamnézist követően egyénre szabott étrendet állít össze annak megfelelően, hogy a genetikailag és a rossz táplálkozással kapcsolatba hozható betegségeket megelőzhessük. Sőt, már kialakult betegségek kezelésében is segítséget nyújt megfelelő táplálkozási szokások kialakításával. Nagyon gyakran egy megfelelő étrend nem csak a tünetek enyhítésében, de akár a betegségből való felépülésben is segít.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X