Főoldal > DIÉTA > Méregteleníts csalánteával

Méregteleníts csalánteával

csaláncsalánteaméregtelenítésméregtelenítő teatavaszi méregtelenítéstea
0

Írta:

Sokan ismerik a csalánlevél főzetéből készült teát, mégis kevesen alkalmazzák kúraszerűen. Pedig szervezetünk jelzéseire figyelve és az alapvető szabályokat betartva szervezetünk leghatékonyabb természetes takarítószere lehet.

Pörgeti az anyagcserét

A hízás és a méreganyagok lerakódása leggyakrabban a lassú anyagcserére vezethetőek vissza. A sportolás mellett helyes étkezési szokásokkal is rengeteget tehetünk azért, hogy gyorsítsunk az anyagcsere-folyamatainkon. A csalántea-kúra következtében nem csak a kilók olvadnak sokkal intenzívebben, de a méreganyagok is gyorsabban távoznak a szervezetből.

Vízhajtó 

A csalánlevél főzete az egyik leghatékonyabb vízhajtó. A veséket fokozottabb vízkiválasztásra serkenti, ami nem csak a felesleges vizet hajtja ki a szervezetből, de ezzel együtt a felgyülemlett mérgeket is. Terhesség, bizonyos gyógyszerek, betegségek okozhatnak vízvisszatartást, orvosi konzultáció mellett érdemes egy-egy csalántea-kúrát beiktatni hasonló problémák esetén.

44847596 - fit woman doing yoga beside the sea at the beach

Vértisztító 

A vérben sok olyan anyag is felhalmozódhat, amelyek megnehezíthetik számára az életfontosságú funkciók végzését. Azért, hogy ez a folyamat ne vezessen betegségekhez, szervi elváltozásokhoz, rendkívül fontos a vér rendszeres „tisztítása”. Ezt sporttal, egészséges életmóddal érhetjük el. A csalántea kiváló vértisztító, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani.

Salaktalanító 

A székrekedés nem csak a közérzetre, de az egészségre is rendkívül negatívan hat. Az állandó puffadás és teltségérzet mellett a méreganyagok is visszaszívódhatnak a felgyülemlett salakanyagból, kisebb-nagyobb betegségeket okozva. A csalánlevél főzetként való rendszeres fogyasztása segít kipucolni a beleket, és kiűzni a mérgező salakanyagot, mielőtt még bármi bajt okozhatnának a szervezetben.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X