Főoldal > EGÉSZSÉG > Szabadulj meg a méreganyagoktól! – Így könnyebb a fogyás is!

Szabadulj meg a méreganyagoktól! – Így könnyebb a fogyás is!

diétaegészségfogyásméreganyagméregtelenítéssalaktalanítás
0

Írta:

Új év, új élet: ne csak a zsírpárnáktól szabadulj meg, de a testedben felgyülemlett salakanyagoktól is!

Szaunázz

Nincs élvezetesebb módja a méregtelenítésnek, mint a szaunázás. Nem véletlen, hogy a január-februári időszak az egyik legkedveltebb a szaunázók körében. Egyrészt jólesik a meleg, másrészt az izzadás az egyik leghatékonyabb méregtelenítési eljárás. Nincs más dolgod, mint ülni a gőzben, és kiizzadni a szervezeted számára ártalmas anyagokat.

Igyál

Fontos, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékot vegyél magadhoz minden nap. Csak így tudod kimosni a szervezetedből a mérgeket. A legjobb, ha vizet és méregtelenítő gyógyteákat, zöld teát fogyasztasz. Fogyassz napi legalább 3 liter folyadékot, és búcsút inthetsz a méreganyagoknak.

Mozogj

A mozgást nem úszhatod meg, ha tényleg fontos számodra az egészséged. Találj egy olyan mozgásformát, amelyet szívesen és rendszeresen végzel. Minden szempontból jót tesz: felfrissíti a testet és az agyat, és lelkileg is helyrebillent. Az izzasztó edzés után pedig a méreganyagoknak sem marad esélyük a testedben.

Masszíroztass

A masszázs sem a kellemetlen tevékenységek közé tartozik, és ne legyen luxus az, hogy kéthetente, havonta befizetsz egy-egy órácskára. Persze az is szuper, ha a párod gyurmázza át a testedet, de egy szakember pontosan tudja, hogy hogyan kell a méreganyagokat kiűzni a testedből, úgy, hogy mindez még a testi és lelki egészségedhez is hozzájárulhasson.

Táplálkozz megfelelően

Persze minden igyekezet céltalan, ha nem figyelsz oda a táplálkozásodra. Az étrended szerves részét kell, hogy képezzék a friss gyümölcsök és zöldségek, enélkül ugyanis egész biztosan nem tudod kitakarítani a bélrendszeredet. A rostban gazdag táplálkozás ugyanis a belek, így a megfelelő salaktalanító eljárás egyik legfontosabb alappillére.

Ne vigyél be mérgeket

Könnyű azt mondani – gondolhatnád, hiszen minden tele van méreganyagokkal, sajnos az ételek zöme is. Ennek sajnos van valóságalapja, de mégis sokat tehetsz te magad is azért, hogy ezeket kizárd, vagy legalábbis kevesebbet vigyél be a szervezetedbe. Ha például zacskós leves helyett főzöl egy zöldséglevest hozzávalókból, külföldről származó gyümölcsök helyett idénynövényeket fogyasztasz, már sokat tettél egészséged megőrzéséért.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X