Főoldal > MOZGÁS > 4 motiváló tipp az edzéshez

4 motiváló tipp az edzéshez

edzésmotivációmozgásrendszeres mozgássporttippek edzéshez
0

Írta:

Mozogj barátokkal! A délutáni sütizéshez, a shoppingoláshoz vagy a mozizáshoz hasonlóan, az edzést is beszéld le közös programként a barátaiddal. Kora reggel vagy egy fárasztó munkanap után sokkal lelkesebben fogod az edzőterem felé venni az irányt, ha ott már várnak rád. Így kifogásod sem lehet a mozgás ellen. Meglátod, a tréning után sokkal energikusabb is […]

Mozogj barátokkal!

A délutáni sütizéshez, a shoppingoláshoz vagy a mozizáshoz hasonlóan, az edzést is beszéld le közös programként a barátaiddal. Kora reggel vagy egy fárasztó munkanap után sokkal lelkesebben fogod az edzőterem felé venni az irányt, ha ott már várnak rád. Így kifogásod sem lehet a mozgás ellen. Meglátod, a tréning után sokkal energikusabb is leszel! A közös edzés másik előnye, hogy jobb teljesítményre sarkall, hiszen nem akarod, hogy a barátaid azt lássák, az egészet végighenyéled.

Legyen az edző a példaképed!

Ne kiretusált címlaplányt válassz példaképül, akinek szinte zörögnek a csontjai! Ha az edződ lesz az ideálod, akkor nemcsak reális célt tűzöl magad elé, hanem a sportteljesítményed is javulni fog. Edzés során végig magad előtt látod a követendő példát, az ideális alkat elérése érdekében pedig be kell dobnod a maximumot. A gyakorlatok helyes kivitelezését is lesd el tőle, hogy igazán eredményes legyen az edzésed.

motiv2.jpg ()

Tedd változatossá az edzéseid!

Ha mindig ugyanazt a mozgásformát választod, az rövid idő után rutinná válik. Az izmaidnak nem adsz új kihívást, így a várt fejlődés elmarad, ugyanakkor meg is unod az edzéseket, ezáltal könnyedén kihagyod őket. Próbálj meg minél változatosabb programot összeállítani magadnak! A szokásos kondizás vagy az alakformáló edzés mellé iktass be egy Body Art órát, vagy egy jógát, tegyél az ülő életmód ellen gerinctornával, próbáld ki a Hot Iron-t, majd egy másik nap menj el egy táncos órára. Annyi új mozgásforma jelenik meg mostanában a termekben, hogy mindig lesz mit kipróbálnod, és ha valami megtetszik, heti rendszerességgel be is iktathatod az edzésprogramodba.

Centikben mérd a változást!

Minden reggel a mérlegen kezded a napot, és nem tetszik, amit látsz? Teljesen elkeseredsz, és inkább ki is hagyod az aznapi edzést, hiszen úgysincs értelme? Akkor itt az ideje, hogy ne a kilók legyenek a mérvadók! Az izom többet nyom, mint a zsír, ugyanakkor minél izmosabb vagy, annál több energiára van szüksége a szervezetednek. A legjobb, ha centikben méred a változást, de ha nem szeretsz méricskélni, irányadó lehet akár a legszűkebb farmered is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X