Főoldal > DIÉTA > Nyári partifinomságok sörrel tálalva

Nyári partifinomságok sörrel tálalva

ételétkezésitalkerti partisörtáplálkozás
0

Írta:

Nyakunkon a nyár, a kerti partik és a tóparti sütögetés szezonja. A tikkasztó melegben pedig előszeretettel iszunk egy pohár sört. De vajon milyen sört tálaljunk kedvenc ételeink mellé vagy kedvenc sörünkhöz mit együnk? Erre a kérdésre kereste a választ a Sör Mi Több kezdeményezés.

Mártogatók répával vagy zellerszárral egy telt, zöldségesen komlós világos lágerhez

Hagymás sajtkrém hozzávalók:

  • 1 csokor aprított snidling/újhagyma/medvehagyma
  • 1 doboz krémsajt
  • ½ – 1 doboz ricotta (ízlés szerint)
  • kevés tejföl
  • só, bors

Elkészítés:

  1. Mossuk meg és aprítsuk fel a hagymát.
  2. Keverjük össze a többi hozzávalót, majd forgassuk bele a hagymát.
  3. Hagyjuk kicsit a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.
  4. Megmosott és felaprított répa- vagy zellerszárral kínáljuk, mellé pedig egy telt, zöldségesen komlós világos lágert fogyasszunk.

Padlizsánkrém hozzávalók:

  • 1 kg sült padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés fokhagyma
  • 2-3 ek majonéz (ízlés szerin)
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 tk citromlé
  • fehérbors, só, bors

Elkészítés

  1. Mossuk meg és vágjuk félbe a padlizsánokat, majd sütőben süssük meg annyira, hogy könnyedén pépesíthetőek legyenek.
  2. Kanalazzuk ki a sült padlizsánokat a héjukból egy tálba és botmixerrel pürésítsük.
  3. Aprítsuk fel a hagymát, nyomjuk össze a fokhagymát és adjuk a püréhez.
  4. Keverjük bele a többi hozzávalót is a püréhez, és botmixerrel dolgozzuk el, hogy finom krémes állaga legyen.
  5. Megmosott és felaprított répa- vagy zellerszárral kínáljuk, mellé pedig egy telt, zöldségesen komlós világos lágert fogyasszunk. 

TUDTAD?

Nem csupán a szezonhoz, hanem a gasztronómiához is egyre közelebb áll Magyarországon a sör. A szakmai szervezet „Sör mi több” elnevezésű kezdeményezése a hazai sörkultúra fejlesztése mellett a sör modern gasztronómiai helyének megtalálását is célul tűzte ki. A kezdeményezés első lépése volt a sör gasztro hét elindítása, hogy minél több sör-étel párosítás legyen elérhető a hazai vendéglátó egységekben, hozzájárulva ezzel a minőségi sörfogyasztás növeléséhez. Idén elsőként követőiket kérdezték meg, hogy a sör és az ételek hogyan találkoznak egymással. A megkérdezettek közel felének a legfontosabb, hogy az ízek harmóniában legyenek. A sört például szívesen fogyasszák mártogatósok és zöldségek mellé, főételnek csípős csirkeszárnyakat választanának kedvenc italukhoz.

BBQ csirkeszárny könnyed, illatos citrusos IPA-val

Hozzávalók 4 főre:

  • 16 db csirkeszárny
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 üveg paradicsomszósz
  • egy kis szójaszósz és Sriracha csípős szósz
  • babérlevél
  • só, bors

Elkészítés

  1. Aprítsuk fel a vöröshagymát, majd öntsük össze a hozzávalókat egy nagy tálban.
  2. Hajtsuk félbe a csirkeszárnyakat, és tegyük a pácba.
  3. 1 napig hűtőbe téve pácoljuk a szárnyakat.
  4. Másnap serpenyőben kevés olajon süssük ki a szárnyakat közepes lángon.
  5. Tálalhatjuk BBG szósszal, steak burgonyával és egy kis salátával.
  6. Mellé egy könnyed, illatos citrusos IPA-t ajánlunk kísérőnek.

Forrás: ComLab


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X