Főoldal > DIÉTA > Ezeket az ételeket soha nem szabadna enned!

Ezeket az ételeket soha nem szabadna enned!

diétaételgumicukorlekvármogyorókrémtartósítószer
0

Írta:

Vannak ételek, amelyek csak igen nagy jóindulattal nevezhetők azoknak. Tudd meg, mik azok, amiket mindenképpen kerülj, mert a rengeteg adalékanyag és tartósítószer nem csak az egészségedre káros, de a külsődön is nyomot hagyhat.

A rohanó életvitel az egyik legnagyobb csapda, ami napjainkban fenyeget. Időhiány miatt nem főzünk egészséges ételeket és nem sportolunk rendszeresen, esténként pedig órákat töltünk az internetet böngészve, miközben chipset rágcsálunk. De hidd el, nem éri meg időt spórolni azon, hogy kizárólag csak készételeket fogyasztasz, illetve pótcselekvésként befalsz egy zacskó gumicukrot. Ha jót akarsz, az alábbi ételeket soha ne fogyaszd, így nem csak közérzeted javul lényegesen, de külsődön is csupa pozitív változásokat tapasztalhatsz.

Halrudacskák

A halfogyasztás hiányáról elég sokat hallani. Hazánk nem egy halfogyasztó nemzet, pedig a halban található vitaminok, ásványi anyagok és az omega-3 zsírsav elengedhetetlen egy egészséges szervezet számára. De ha most kedvet kaptál egy halvacsorához, semmiképpen ne halrudacskákat vásárolj. A halrudacska ugyanis valójában sokkal több mesterséges adalékanyagot tartalmaz, mint halat, panírban, bő zsírban megsütve pedig leginkább káros az egészségre, semmint, hogy egészséges.

Bolti dzsemek, lekvárok

Ugye ismerős az érzés, amikor a hidegebb hónapokban elfog a vágy, hogy epret egyél. Mivel ilyenkor égen-földön lehetetlen friss gyümölcsöt beszerezni, megelégszel egy fincsi eperdzsemmel is. Rosszul teszed! Az üzletekben kapható rosszabb minőségű lekvárok, dzsemek csak elenyésző százalékban tartalmaznak gyümölcsöt, viszont annál több cukrot, adalékanyagot és tartósítószert. Itt a befőzések ideje, gondolkozz már most előre, és mindenféle adalékanyag nélkül, dietetikus befőzéshez való édesítővel tegyél el finomabbnál finomabb lekvárokat.

50735635 - chocolate peanut butter on hard toast atop a white plate and table top illuminated with natural light.

Ízesített mogyorókrém

Sok csokiimádó kedvence az ízesített mogyorókrém, hiszen gyakorlatilag kedvenc édességüket tudják kenyérre kenve fogyasztani. A legtöbben pedig talán bele sem gondolnak, hogy ez mennyire káros, hiszen a mogyoró tulajdonképpen egészséges. Igen ám, de a kakaós mogyorókrémek többsége alig tartalmaz valamennyit ebből az egyébként tényleg egészséges olajos magból, viszont rengeteg cukrot, zsírt és adalékanyagot. Válaszd helyette inkább a natúr mogyorókrémet, ami 90% fölötti mogyorót tartalmaz, és sokkal kevesebb adalékanyagot.

Gumicukor

Minden gyerek, és sok felnőtt kedvence is a gumicukor. Ha neked azonban fontos az egészséged, jó messzire kerüld el ezt a valóban ínycsiklandónak tűnő nasit. Talán az egyik legmesterségesebb édesség mind közül, ami zselékből, színezőkből, aromákból áll, egyetlen természetes összetevője sincs. Emellett valóságos cukorbomba, ami egészséged mellett természetesen alakodban is nagy károkat okozhat.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X