Főoldal > DIÉTA > Ezért egészséges az édesburgonya

Ezért egészséges az édesburgonya

diétás ételédesburgonyaegészségesegészséges étkezésegészséges étrendegészségmegőrzés
0

Írta:

Az édesburgonya az egyik legnépszerűbb superfood, hiszen nem csak hihetetlenül egészséges, de bármelyik diétába bátran beilleszthető alacsony kalóriatartalma és glikémiás indexe miatt.

Természetes vasforrás

Az édesburgonya rendszeres fogyasztását nők számára kötelezővé kellene tenni. Tele van vassal, ami a havi ciklus miatt a nők szervezetéből gyorsabban kiürül, és nem megfelelő, vasszegény ételek fogyasztása miatt nem is kerül pótlásra. Az édesburgonya segíti a vörösvérsejtek termelődését, a fehérjék feldolgozását, de erősíti az immunrendszert, és a stressztűrő képességre is jótékonyan hat.

48431184 - mashed potato

Bővelkedik antioxidánsokban

Az édesburgonya többféle színben kapható, így ízviláguk is egy-egy kicsit eltérő lehet, de ami biztos, hogy bármelyik változatot is választjuk, antioxidáns-tartalmuk minden esetben garantált. Aki sok édesburgonyát fogyaszt, jóval kevésbé kell tartania a korai ráncok megjelenésétől, de még a daganatos betegségek kialakulására is kisebb lesz az esélye.

A-vitaminban gazdag

Hazánkban a narancssárga húsú  édesburgonya a legelterjedtebb. Mint minden más narancssárga színű növény, úgy az édesburgonya is tele van A-vitaminnal. A haj és a köröm szépségéért, egészségéért felelős vitamin már egyetlen közepes méretű édesburgonya elfogyasztását követően bőven fedezi szervezetünk A-vitamin szükségletét. Sőt, mindezek mellett a különböző vírusos és bakteriális eredetű fertőzéseket is távol tartja.

Diétás

A hagyományos burgonyával ellentétben az édesburgonya glikémiás indexe jóval alacsonyabb, mint keményítőben gazdag társáé, így sokkal kevésbé dobja meg a vércukorszintet. Ez nemcsak az egészségünkre, hanem alakunkra is kedvezően hat, ráadásul magas rosttartalma miatt valóságos bélradír, serkenti az emésztést, kipucolja a felesleges salakanyagokat, így felgyorsítja a fogyást.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X