Főoldal > DIÉTA > Fogyassz gyömbért minden nap

Fogyassz gyömbért minden nap

fűszergyömbér
0

Írta:

A gyömbér igazi csodafűszer, amellyel a melegebb hónapokban ugyanannyira jól járunk, mint a náthás, hideg évszakokban. Érdemes belőle mindig tartani otthon, és naponta belecsempészni egy-egy ételbe-italba.

Menstruációs fájdalmak ellen

A gyömbér mind külsőleg, mind belsőleg alkalmazva hatékonyan lép fel a női ciklussal összefüggésbe hozható fájdalmakkal szemben. Természetes gyulladáscsökkentő hatása egyaránt érvényesül, ha gyömbérolajjal átmasszírozzuk a hasi területet, illetve ha gyömbérteát szürcsölgetünk a nehéz napokon.

Emésztésserkentő 

Egy-egy kis darab gyömbér elrágcsálása a főétkezések után rendkívül jótékonyan hat az emésztésre, ugyanis erősen gyomornyugtató hatású. De a már kialakult problémákat (puffadás, hasmenés, émelygés) is képes orvosolni egy-egy gyömbérrel meghintett étel vagy ital elfogyasztása: ellazítja a bélrendszer izmait, csökkenti a puffadás mértékét.

46986141 - ginger tea

Lefaragja a pluszkilókat

Ez az intenzív ízű és illatú növény még a diéta sikerességét is fokozhatja. A rendszeres edzés és helyes táplálkozás mellett érdemes olyan zsírégető növényeket is fogyasztanunk, amelyek célirányosan falják fel a zsírsejteket. Már egy kisebb darab gyömbér elfogyasztása után érezhetjük, ahogyan megizzadunk, így olvadnak le rólunk a pluszkilók.

Normalizálja a vércukorszintet

A gyömbér rendszeres fogyasztása cukorbetegeknek, inzulinrezisztenciával küzdőknek is ajánlott. Normalizálja a vércukorszintet, serkenti az inzulin hatékonyságát, és más, cukorbetegséggel összefüggő szövődmények rizikóját is csökkenti. Reggelente éhgyomorra ajánlott egy-egy bögre gyömbértea vagy friss gyömbérből készült ital fogyasztása, ha problémák adódnak vércukorszintünkkel.

Problémás bőrre gyömbéres arcmaszk

A gyömbér nem csak belsőleg, egészségünk védelmében alkalmazható, de bátran állíthatjuk szépségünk szolgálatába is. Ehhez nincs szükség másra, mint két evőkanál aloe vera gélre és egy teáskanálnyi gyömbérporra vagy reszelt gyömbérre. Az összekevert hozzávalókat megtisztított arcbőrünkön oszlassuk el egyenletesen, hagyjuk hatni 10-15 percig, majd alaposan mossuk le. A pattanásos, problémás bőr rövid idő alatt jelentős javuláson mehet keresztül, ha rendszeresen alkalmazzuk ezt a szépségtrükköt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X