Főoldal > wellness > 5 egészségi dolog, amin segít a gyömbér

5 egészségi dolog, amin segít a gyömbér

egészséggyógyulásgyömbérhányingermegfázásrák
0 0

Írta:

Számos egészségi okod van arra, hogy minden nap fogyassz egy kevés gyömbért. Ha eddig nem volt a mindennapjaid része ez az igazán egészséges növény, az alábbi 5 nyomós érv után ez meg fog változni.

A gyömbér sokkal több mindenre jó, mint a megfázás gyors átvészelésére, egészségi hatásai nagyon erősek. Kínában, az ősi és természetes gyógymódok hazájában a mindennapi étkezés része a gyömbér pont ezek miatt.

1. Jó a megfázásra

Valószínűleg ez volt az első, ami a gyömbér szó olvasása kapcsán eszedbe jutott, hiszen jó értelemben mondhatnánk: nincs megfázás gyömbér nélkül. Nagyon hatékonyan csökkenti a torokfájást, csupán annyi a dolgod, hogy egy bögre forró vízbe reszelsz némi gyömbért, majd megiszod. Az ízét könnyen javíthatod pár csepp mézzel, citrommal.

2. Csökkenti a hányingert, reggeli rosszullétet

A gyömbérben megvan az erő, hogy segítsen a reggeli rosszulléteden, és hányingereden a nap bármely szakaszában. Ha babát vársz és azért van hányingered, mindenképpen kérd ki az orvosod véleményét, mielőtt rendszeresen gyömbért fogyasztanál, annak ellenére, hogy természetes és növényi.

3. Segít a savas refluxon

A gyömbérben található vegyületeknek hála a növény hatszor hatékonyabb a savlekötőnél. Amiatt is érdemes inkább a gyömbért választani, mert a savlekötő gyógyszerek elpusztítják a gyomorban található, emésztést segítő baktériumok egy részét, amelyek elengedhetetlenek a normál emésztéshez.

, Image: 151906968, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Food and Drink Photos

4. Gyulladáscsökkentő

Kimutatták, hogy a gyömbér nagyon hatékonyan lép fel a gyulladásos panaszok ellen. A kísérlet során az ízületi gyulladásban szenvedő emberek rendszeres gyömbérfogyasztás mellett arról számoltak be, hogy csökkentek az ízületi- és izomfájdalmakat.

5. Elpusztítja a rákos sejteket

A kísérletek azt mutatják, hogy a gyömbér igazi harcos katona, ha a petefészket érintő rákos sejtekről van szó. Már több szakirodalomban is írtak róla, hogy a gyömbér nagy hatékonysággal lép fel a daganatos betegségek ellen. Gyulladáscsökkentő hatása miatt a belek és a vastagbél gyulladásán is segít.

Fotó: Profimedia – Red Dot 


További cikkeink a témában

allergiaegészség

Mi okozhat tartós orrdugulást?

Írta:
tegnapelőtt 0 0

Nátha, allergia és arcüreggyulladás gyakori tünete az orrdugulás. Ilyen esetekben sokat segít a kezelőorvos által, jól megválasztott orrcsepp, mely akár hosszú távon is biztonsággal alkalmazható. Vannak azonban olyan esetek, amikor az orrdugulás tartósan fennáll és gyógyszerek, orrspray-k segítségével sem mulasztható el.

betegségegészség

Megnagyobbodott nyirokcsomó: súlyos betegséget is jelezhet

Írta:
3 napja 0 0

A nyirokcsomók az immunrendszerünk fő szereplői közé tartoznak, így gyakori, amikor megfázás, influenza és egyéb betegségek alkalmával megduzzadnak, jól kitapinthatóvá válnak. Igen ám, de mi a helyzet akkor, amikor látszólag kóros állapot nélkül duzzadnak meg a nyirokcsomók? A kérdésre dr. Ercsei Ibolya, a Trombózis-és Hematológiai Központ hematológusa adott választ.