Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 egészségi dolog, amin segít a gyömbér

5 egészségi dolog, amin segít a gyömbér

egészséggyógyulásgyömbérhányingermegfázásrák
0

Írta:

Számos egészségi okod van arra, hogy minden nap fogyassz egy kevés gyömbért. Ha eddig nem volt a mindennapjaid része ez az igazán egészséges növény, az alábbi 5 nyomós érv után ez meg fog változni.

A gyömbér sokkal több mindenre jó, mint a megfázás gyors átvészelésére, egészségi hatásai nagyon erősek. Kínában, az ősi és természetes gyógymódok hazájában a mindennapi étkezés része a gyömbér pont ezek miatt.

1. Jó a megfázásra

Valószínűleg ez volt az első, ami a gyömbér szó olvasása kapcsán eszedbe jutott, hiszen jó értelemben mondhatnánk: nincs megfázás gyömbér nélkül. Nagyon hatékonyan csökkenti a torokfájást, csupán annyi a dolgod, hogy egy bögre forró vízbe reszelsz némi gyömbért, majd megiszod. Az ízét könnyen javíthatod pár csepp mézzel, citrommal.

2. Csökkenti a hányingert, reggeli rosszullétet

A gyömbérben megvan az erő, hogy segítsen a reggeli rosszulléteden, és hányingereden a nap bármely szakaszában. Ha babát vársz és azért van hányingered, mindenképpen kérd ki az orvosod véleményét, mielőtt rendszeresen gyömbért fogyasztanál, annak ellenére, hogy természetes és növényi.

3. Segít a savas refluxon

A gyömbérben található vegyületeknek hála a növény hatszor hatékonyabb a savlekötőnél. Amiatt is érdemes inkább a gyömbért választani, mert a savlekötő gyógyszerek elpusztítják a gyomorban található, emésztést segítő baktériumok egy részét, amelyek elengedhetetlenek a normál emésztéshez.

, Image: 151906968, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Food and Drink Photos

4. Gyulladáscsökkentő

Kimutatták, hogy a gyömbér nagyon hatékonyan lép fel a gyulladásos panaszok ellen. A kísérlet során az ízületi gyulladásban szenvedő emberek rendszeres gyömbérfogyasztás mellett arról számoltak be, hogy csökkentek az ízületi- és izomfájdalmakat.

5. Elpusztítja a rákos sejteket

A kísérletek azt mutatják, hogy a gyömbér igazi harcos katona, ha a petefészket érintő rákos sejtekről van szó. Már több szakirodalomban is írtak róla, hogy a gyömbér nagy hatékonysággal lép fel a daganatos betegségek ellen. Gyulladáscsökkentő hatása miatt a belek és a vastagbél gyulladásán is segít.

Fotó: Profimedia – Red Dot 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X