A sóska nemcsak színesítheti, ízesítheti reggeli italaidat, hanem csodás tulajdonságai miatt még az egészségedre is pozitívan hat. Dobj egy marékkal turmixgépedbe, hogy a friss zöldségekkel és gyümölcsökkel együtt élvezhesd jótékony hatásait.
Frissít, élénkít
A sóska magas gyümölcssav-tartalmának köszönhetően gyorsan elűzi a fáradtságot, feltölti az energiaszintet, hogy könnyebben, gördülékenyebben induljanak a reggelek. A délutáni, esti órákban ezért kevésbé ajánlott a fogyasztása, legjobb, ha reggeli napindító smoothie-khoz, turmixokhoz, italokhoz használjuk fel, hogy egész szervezetünk felpezsdülhessen.
Kiváló immunerősítő
Mivel a sóska már kora tavasztól terem, érdemes az átmeneti hónapokban természetes immunerősítőként bevetni, így elkerülni az ilyenkor olyan gyakori légúti megbetegedéseket vagy más vírusos, bakteriális eredetű fertőzéseket. Tele van C-vitaminnal, így szervezetünk megcsappant vitaminraktárait gyorsabban feltölthetjük, ha minden reggel csempészünk egy-egy adagnyit ebből az isteni zöld növényből italainkba.
Vízhajtó
Egyes betegségekből, gyógyszerek szedéséből kifolyólag sokan küzdenek szervezetük vízvisszatartásával. A „vizesedés” azonban a nőket hormonálisan is érintheti, terhesség, menstruáció alatt kifejezetten gyakori tünet. Felesleges és sokszor indokolatlan mesterséges vízhajtók alkalmazása, helyettük fogyasszunk olyan természetes vízhajtó növényeket, mint amilyen a sóska is.
Vértisztító
A tavaszi méregtelenítő kúrák elengedhetetlen hozzávalója a sóska. Nemcsak magas C-vitamin tartalmának köszönhető, hogy támogatja immunrendszerünk megfelelő működését, hanem vértisztító hatása miatt is. Helyes táplálkozással, megfelelő testmozgással és a sóska rendszeres fogyasztásával olyannyira kipucolhatjuk szervezetünket, hogy nemcsak a pluszkilóktól, hanem a mérgektől is gyorsan és hatékonyan szabadulhatunk meg.