Főoldal > DIÉTA > Három házi vega energiabomba

Három házi vega energiabomba

recepttáplálkozás
0

Írta: and

Ha szeretnél egy csomó pénzt megspórolni, és több fehérjét a szervezetbe jutatni, de nincs

Ha szeretnél egy csomó pénzt megspórolni, és több fehérjét a szervezetbe jutatni, de nincs ellenedre a kísérletezgetés sem, próbáld ki ezeket szuperkönnyű és ízletes recepteket! Nem túl nehéz falatok, mégis annyi energiát biztosítanak számodra, amire a mai mozgalmas mindennapokban nagy szükséged lehet. Ráadásul a legtöbb még sütést sem igényel, és mindegyik eltartható hűtőszekrényben (légmentesen záródó edényben) akár egy hétig is, fagyasztóban pedig még tovább, így bármikor falatozhatsz belőlük.

Csokis-fügés falatkák tengeri sóval

Hozzávalók (6 személyre):

– 1/4 csésze tökmag
– 3/4 csésze víz
 – 1 csésze füge
 – 4 mérőkanál borsó fehérjepor
 – 6 evőkanál vegetariánus fekete csokoládé darabka
– 1/2 evőkanál kókuszolaj
– tengeri só

fig2.jpg ()

Elkészítés:

1. Keverd össze a héj nélküli tökmagot és a vizet, majd add hozzá a fügét és a fehérjét. Így együtt is keverd addig, míg teljesen sima nem lesz. A keveréket lapogasd el a sütőlapon, és tedd a fagyasztóba körülbelül 35 percre.

2. Közben gőz fölött egy tálkában olvassz meg 3 evőkanál csokoládét. Majd kend az olvasztott csokoládéra a füge és borsófehérje elegyet, és helyezd vissza a fagyasztóba 15 percre. Olvaszd meg a maradék csokoládét, és keverd jól össze a kókuszolajjal.

3. Ha letelt az idő, vedd ki a keveréket a fagyasztóból, és vágd 6 nagyobb darabra. Márts bele minden darabot az kókuszolajos olvasztott csokoládéba, és kézzel formázz egyenlő rudakat belőle. Végül hintsd meg egy kis tengeri sóval és tedd egy tányérra, majd hagyd állni a hűtőszekrényben körülbelül 30 percig tálalás előtt.

Energia és tápérték adagonként: 208 kalória, 6 g zsír (3g telített), 21 g szénhidrát, 19 g fehérje, 3 g rost.

Sárgabarackos zabpehely rudacskák

Hozzávalók 6 személyre:

– 12 aszalt sárgabarack
– 4 eper
– 1/3 csésze víz
– 1/4 csésze mogyoróvaj
– 1/2 teáskanál vanília
– 1/8 teáskanál só
– 4 mérőkanál borsó fehérjepor
– 1/2 teáskanál fahéj
– 1/2 teáskanál szerecsendió
– 2 csésze zab

Elkészítés:

Keverd össze a 6 sárgabarackot, az epret, a vizet, a mogyoróvajat, a vaníliát és a sót egy turmixgépben vagy konyhai robot segítségével kb. 1 percig, míg sima nem lesz. Majd add hozzá a fehérjeport, a fahéjat és a szerecsendiót. Vagdosd apróra a maradék 6 sárgabarackot, és tedd egy keverő tálba a zabot. Öntsd a tetejére a sárgabarack-keveréket. Turmixold össze. Öntsd bele és kend szét egyenletesen a masszát egy 24×24-es edénybe. Tedd a mélyhűtőbe 45 percre. Végül vedd ki a fagyasztóból, és vágd 6 nagyobb darabra.

Energia és tápérték adagonként: 278 kalória, 8 g zsír (1 g telített), 30 g szénhidrát, 23 g fehérje, 4 g rost.

Barna rizses kockák

Hozzávalók (6 személyre):

– 2 csésze főtt barna rizs
– 6 szilva
– 1/3 csésze szárított áfonya
– 1/2 csésze nyers mandula
– 1/4 csésze barna rizs fehérjepor
– 1 evőkanál juharszirup (opcionális)
– 1/2 teáskanál fahéj

Elkészítés:

Tedd az összes összetevőt robot- vagy turmixgépbe, és keverd 20-30 másodpercig. (Ahhoz, hogy teljesen sima keveréket kapj, turmixold körülbelül 1 percig). Az így kapott masszát kend szét egyenletesen egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és tedd a mélyhűtőbe 35 percre. Majd vedd ki a fagyasztóból, és vágd 6 darabra.

Energia és tápérték adagonként: 210 kalória, 7g zsír (1g telített), 31g szénhidrát, 8g fehérje, 4g rost.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X