Főoldal > DIÉTA > Tíz 150 kalóriás nasi az irodába

Tíz 150 kalóriás nasi az irodába

diétatáplálkozás
0

Írta: and

Imádsz nassolni, és arra is odafigyelsz, hogy ne vigyél be túl sok kalóriát? Izgalmas, irodában is bevethető finomságokat hoztunk.

Nagy latte sovány tejjel – 150 kcal

Ha a délutáni életmentő utad kávézóba vezet, hogy túléld a nap további részét, nem döntesz rosszul. Kutatások bizonyítják, hogy a koffein csökkenti a rák kialakulásának kockázatát, és felpörgeti az anyagcserét is. De légy óvatos a rendelésnél, ne csábulj el a különböző cukros és kalóriadús szirupokra. Kérd a lattéd ízesítés nélkül, sovány vagy szójatejjel!

21 szem mandula – 140 kcal

A mandula nagyszerű rostforrás, a szív és a bőr “barátja”. A kutatások ráadásul bebizonyították, hogy azok a fogyókúrázók, akik mandulát is ettek, több kilót és zsírt adtak le, mint azok a társaik, akik nem ropogtatták ezt az egészséges finomságot.

4 kocka étcsoki – 139 kcal

Egy hosszú, délutáni meeting előtt szopogass el pár kocka étcsokit, mivel ezzel csökkentheted a stresszhormonokat. A magas kakaótartalmú étcsokoládé nemcsak a hangulatodon, az alakodon is segít: felveszi a harcot a petyhüdt bőrrel, támogatja az izmok építését.

1 csésze héj nélküli edamame szójabab – 120 kcal

Ropogtass pár edamame-t, ez a zöld színű szójabab kiváló fehérjeforrás. A szervezet több kalóriát éget a fehérje emésztésével, mint a szénhidrátéval vagy a zsíréval. Ráadásul a szójabab tele van A- és C-vitaminnal is.

2 teáskanál mogyoróvaj és 2 szál zeller – 124 kcal

Nyugodtan ehetsz földimogyoróvajat, de válaszd a bioboltokban kaphatót, és ne a cukros, csupán pár százalék mogyorót tartalmazó verziót. A zeller pedig felveszi a harcot a narancsbőrrel, így ez egy igazán nyerő párosítás.

Áfonyás szójaszelet – 140 kcal

Az áfonya igazi szupertáplálék, tele van antioxidánssal, illetve nagyszerű rostforrás is, amely támogatja az emésztést. Ha van mikró az irodában, tedd be 20 másodpercre, hogy kellemesen meleg hőmérsékletű legyen.

Tojásos és sajtos muffin – 150 kalória

Bár a legtöbb gyorsétteremben reggeliként árulják ezt a sós muffint, bármely napszakban ideális snack. Az elvihető szendvics igazi fehérjebomba, a tojásban található jó koleszterin gátolja a zsírok raktározását.

Harmadcsészényi diákcsemege – 150 kcal

A különböző mixek igen rossz választások, ha hozzáadott cukrot tartalmaznak – az egészséges életmód nevében olyan hatásuk van, mintha teletömted volna magad édességgel. Válassz olyan kombót, amelyikben csak magvak és szárított gyümölcsök vannak: fehérjebomba mandula, magnéziumban gazdag kesudió és antioxidáns vörös áfonya, és semmilyen más hozzávaló.

21 db zöldségchips – 140 kalória

Ha sós íz után vágysz, ropogtass zöldségchipset, mert egészséges és 1 grammnál is kevesebb telített zsírsavat tartalmaz. Készítheted otthon előző nap, különböző zöldségekből, de a nagyobb szupermarketekben készen is vehetsz egy zacskóval.

1 csésze almachips – 119 kalória

Az alma igazi szuperélelmiszer, karcsúsító hatása egyedülálló. Markolj fel egyet munkába menet, és rágcsáld el még ebédidő előtt, hogy kalóriát spórolj az ebéddel! Az almachips is hasonlóan jó választás. Ízletes, ropogós és édes, ideális csemege délután 3 óra körül, amikor ölni tudnál egy kis édességért.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X