Hoztunk egy újabb isteni, fehérjében gazdag süti receptet, ami egy kicsit ráhangol az őszre is. A csodás illatnál, ami a keksz sütögetése közben elárasztja a lakást, már csak az íze mennyeibb!
Hozzávalók:
– 1 csésze mogyoróvaj (bolti vagy házi, utóbbit egy erősebb smoothie turmixban magad is elkészítheted, sótlan mogyoróból, 1 kanál olíva olajjal, ízlés szerint édesítővel)
– 1 tojás
– 3 evőkanál cukor vagy kristályos édesítő
– 1 teáskanál vanília kivonat
– ½ csésze fehérje por
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Egy közepes tálban keverd össze az összes hozzávalót robotgép segítségével.
3. Egy kanállal szaggass kisebb adagokat a tésztából, formázz belőle golyókat, majd tedd egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre a kekszeket. Hagyj köztük helyet, mert kicsit terülni fognak.
4. A kekszgolyókat lapítsd ki egy pohár segítségével.
5. Süsd 10-12 percig a kekszeket.