Főoldal > DIÉTA > Számolj le a hizlaló ételekkel

Számolj le a hizlaló ételekkel

cukordiétaédességhízáskalória
0

Írta:

A fogyás lehetetlen, ha nem figyelsz oda a táplálkozásra. Ha kalóriadús ételeket fogyasztasz, hiába mozogsz rendszeresen, nem fogod elérni a kívánt célt. Ha néhány szabályt betartasz, könnyedén leszámolhatsz a hizlaló  és egészségtelen élelmiszerekkel.

Arra koncentrálj, amit ehetsz

A fogyókúra nem ördögtől való dolog, és a pozitív hozzáállás itt is sokat segíthet. Fontos, hogy azokra az ételekre koncentrálj, amiket ehetsz, ne pedig azokra, amiket nem. Rengeteg finomságot fogyaszthatsz, ezért felesleges az önsajnálat, és még a diétád is sikeresebb lesz, ha nem negatívan állsz a dolgokhoz.

Főzz te magad

Igazából majdnem mindent ehetsz attól, hogy fogyókúrázol, csak az alapanyagok megválasztására kell nagyon figyelned. Már azzal jelentős változás érhető el, ha elhagyod a cukrot és a fehér lisztet, és más egészséges és nem hizlaló alternatívákkal pótolod. Azt pedig, hogy az ételeid milyen alapanyagokból készültek, teljes bizonyossággal csak akkor tudhatod, ha te készíted őket.

61595162 - people,  junk food, culinary, baking and eating concept - close up of woman with glazed cupcakes or muffins

Ne legyen otthon tiltott étel

Ha egyedül élsz, viszonylag könnyű dolgod van, hiszen akkor csak olyan élelmiszereket vásárolsz, amelyek nem hizlalnak. Ha viszont nem, akkor vagy megreformálod a veled egy fedél alatt élők étrendjét is, vagy külön helyen tároljátok az ételeiteket. Ha naponta nézel szemet az édességekkel, akkor nyilván sokkal nagyobb a csábítás arra, hogy egyél is belőlük.

Kerüld a cukrászdákat

Ha minden nap elmész a kedvenc cukrászdád vagy pékséged mellett, sokkal nehezebb megállni azt, hogy bemenj az üzletebe. Ezt csak úgy tudod elkerülni, ha szó szerint elkerülöd a környéket. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy soha nem fogyaszthatsz pékárut és sütit, de bőven elég, ha hetente egyszer engedélyezed magadnak, és akkor is inkább a wellness kínálatból válassz.

Engedélyezz csalónapokat

Ha teljesen megvonsz magadtól minden hizlaló ételt, az akár a visszájára is fordulhat. Heti egy-egy csalónap engedélyezett. A családi vasárnapok, összejövetelek alkalmával bátran bűnözz, legfeljebb plusz egy edzést beiktatsz. De persze ne ess át a ló túlsó oldalára, és mindig figyelmeztesd maga arra, hogy az egészséged, a jó közérzeted, és a fitt alak a cél.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X