Főoldal > DIÉTA > Műanyag ételek: ezeket soha ne edd!

Műanyag ételek: ezeket soha ne edd!

diétafogyásfüstölt húskakaóitalkészételműanyagtartósítószertejszín
0

Írta:

A kész, félkész, porból készült ételekről már tudjuk, mennyire egészségtelenek, hiszen természetes összetevőket alig tartalmaznak. De van néhány olyan élelmiszer, amelyekről nem is gondolnánk, hogy valójában műanyagok, és semmi közük ahhoz, amit mi valójában fogyasztani szeretnénk.

Joghurtok, joghurtitalok

A legtöbb joghurt és joghurtital köszönőviszonyban sincs a gyümölcsökkel, rostokkal és vitaminokkal. Valódi gyümölcstartalmuk igen csekély, szinte elhanyagolható, viszont annál több mesterséges adalékanyagot tartalmaznak. Találhatunk bennük nagy számmal édesítőszereket, aromákat, ízfokozókat. Az eperaroma előállításához például többek között fűrészpor is szükséges. Készítsd inkább saját magad gyümölcsjoghurtjaidat natúr joghurt és friss gyümölcsök felhasználásával.

Kakaóital

A kakaóitalnak valójában nem sok köze van a valódi kakaóporból és tejből készült reggeli italhoz. Lehet, hogy az ízét jobbnak érzed, mint az eredeti, egészséges változatát, hiszen tele van ízfokozókkal és édesítőszerekkel. Aki rendszeresen fogyaszt belőle, függővé válhat, hiszen a benne lévő anyagok még több mennyiség elfogyasztására ösztökélik. Nem csak hizlaló, de rendkívül egészségtelen élelmiszerről van szó. Vásárolj inkább jó minőségű kakaóport, rizs-, mandula- vagy kókusztejet, és ezentúl dobd össze házilag kedvenc napindító italodat.

tejszinhab2.jpg ()

Kávétejszín, krémsajt

Sajnos a tejtermékek előállítása körül is adódnak problémák. Alaposan nézd meg, mit vásárolsz, ugyanis egyes kávétejszíneknek, krémsajtoknak semmi közük a tejhez, sokszor bizonyos baktériumokból állítják elő őket. Ha ragaszkodsz a kávédban a tejszínhez, használj inkább mandulatejet, a krémsajtot pedig készítsd el otthon házilag, vagy kenj például saját készítésű padlizsánkrémet a teljes kiőrlésű kenyérszeletedre.

Füstölt húsok, termékek

A füstölt sonka, lazac nem csak finom, de nagyon egészséges is, gondolhatnánk, pedig ez sem minden esetben igaz. A füstöléshez ugyanis a nagy húsgyárak folyékony műfüstöt használnak, ami ugyan sokkal gyorsabb, mint a hagyományos füstölés, de annyival egészségtelenebb is. Nem kell azonban lemondanod a füstölt termékekről, vásárolj biokereskedőktől vagy olyan megbízható helyekről füstölt árut, akik a hagyományos módon érlelik a húsokat.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X