Főoldal > DIÉTA > Ezért egyél mindig lassan!

Ezért egyél mindig lassan!

evéskutatáslassú evéstanulmány
0

Írta:

Forradalmi kutatások szerint rendkívül jótékony hatásai vannak a lassú evésnek – most Neked is eláruljuk, hogy melyek ezek!

A japán tudósok 59 700 ember étkezési szokásait vizsgálták öt éven át. Arra jutottak, hogy csak csoport 21.5%-a étkezett az átlagosnál hosszabb ideig – ők egészséges testúlyúak és 22-es BMI-indexszel rendelkezőek voltak -, míg a vizsgáltak 45.6%-a már 10 perc alatt is képes volt elfogyasztani egy meleg ebédet – az ő BMI-indexszük 25 felett volt.

Ezek után nem meglepő, hogy a felmérés olyan komoly és kellemetlen mellékhatásait mutatta ki a gyors evésnek, mint az elhízás, a gyomorsav-túltengés, az anyagcsere lassulás, valamint a BMI-testtömegindex drasztikus növekedése és a derék-csípő arányszámainak romlásával.

Sőt! A tesztek szerint 2 –es típusú cukorbetegséggel rendelkezők is kevesebb gyomor-és bélbántalomra számíthatnak, ha a megszokottnál egy kicsit több időt szánnak az evésre – tehát megéri dupla időt szánni az étkezésünkre.

De mi is az az átlagos idő, mely alatt egy főétkezést ajánlott elfogyasztani? A kutatások szerint már 10 perc alatt is végezni lehet egy nagyobb adaggal, ám ha az egészségünk is fontos, legalább 20 percet szánjunk egy-egy étkezésre.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X