Főoldal > DIÉTA > Hatékony játék az ideális testsúlyhoz

Hatékony játék az ideális testsúlyhoz

diétafogyásfogyókúramozgástestsúly
0

Írta:

Amikor már minden fogyókúra, hízókúra kudarcot vallott, tegyél még egy próbát! Ezúttal ne a tányérodon keresd a megoldást.

Akár túlsúlyos vagy, akár soványabb a kelleténél, sok fejtörést okozhat az optimális testsúly megszerzése. A diéta és a testedzés természetesen fontos, de gyorsabb lesz a siker, ha játszol egyet a ráhangolódás kedvéért.

Magad előtt tolod a megoldást?

Sokszor ismételheted magadban, hogy majd ha eléred a vágyott alakot, milyen boldog, sikeres, népszerű leszel. Ezzel a „majd” szóval azonban gondok vannak. Ha folytonosan ezt ismételgeted, azt az üzenetet küldöd magadnak, hogy a cél a távoli jövőben fog megvalósulni. Addig pedig elégedetlen, rosszkedvű leszel, és állandóan magad előtt tolod a célodat. Közben pedig éppen úgy viselkedsz, ahogy egy duci vagy vézna emberhez illik.

Mi lenne, ha fordítanál az üzeneten, és kicsit becsapnád a tudatalattidat? Cseréld ki a „majd” szót a „most”-ra! Igen, már most úgy nézel ki, ahogyan a tükörben látni szeretnéd magadat. Eleinte furcsának tűnhet és úgy érzed, semmi értelme, de rövid gyakorlás után beépül a napjaidba, és meglepődsz az eredményen.

Most vagyok a helyemen!

Jónéhány pluszkiló keseríti meg az életedet? Figyeld meg, hogyan viselkedsz ennek hatására. Az utcán legszívesebben láthatatlanná válnál, az edzőterembe nem mersz belépni, nehogy kinevessenek. Letuszkolod a torkodon a salátát, ám közben csokihegyekről álmodozol. Amikor már nagyon magad alatt vagy, meg is eszel egy szeletet, ugyan, most már úgy is mindegy! Majd, majd valamikor karcsú leszel.

41974893 - beautiful girl looking in the mirror and trying on an elegant dress

Kezdd el inkább a játékot, és lépj ki úgy a lakásból, hogy ideális súlyú, vonzó nő vagy. Amint sikerül magadévá tenni ezt az érzést, egyáltalán nem lesz hiányérzeted a kisebb ételadagoktól. Mert te már most sem vagy kövér, miért is lenne szükséged ételhegyekre? Mozogni is könnyebben fogsz, elvégre egy optimális alkatú nőnek ez természetes.

Ellenkező esetben is próbáld ki a módszert! Sokan vannak, akik túlzottan vékonyak, hiányoznak nekik a nőies domborulatok. Ha közéjük tartozol, mától fogva ne csontkollekcióként nézz magadra, hanem egészséges súlyú nőt képzelj el. Vajon mennyit eszik egy vonzó, nőies ember? Ugye, hogy nem miniadagokat, és nem is éri be reggel egy kávéval? Automatikusan növekedni fog a tányérod tartalma, és megszűnik a korábban tapasztalt kellemetlen teltségérzés. Ráadásul nem érzed majd kellemetlenül magad egy társaságban, sokkal nagyobb lesz az önbizalmad.

A jelen vonzza a jövőt

Amint átírod a fejedben a jövőbe tolt célokat jelen időre, felgyorsulnak az események. Korábban évekig kínlódtál néhány kiló leadásán vagy felszedésén, most pár hét alatt bekövetkezhet a változás. Ne hagyd, hogy a negatív gondolatok lebeszéljenek a játékról! Eldöntötted, hogy már most jól nézel ki, és ebben senki nem ingathat meg.

Ne is avass be másokat, hogy mostantól megváltoztattad a gondolkodásmódodat. Legyen a te titkod, elég, ha a többiek csak azt veszik észre, hogy kiegyensúlyozott, öntudatos nő lettél. A hatékony ön-meggyőzés átformálja a szokásokat, a viselkedést, az étvágyat, a mozgás iránti motivációt. Nem az leszel, aki lenni szeretnél, hanem az vagy, aki lenni szeretnél.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X