Egy szuper receptet ajánlunk, amit elkészíthetsz reggeli, vacsorára, de akár ebédre is!
Hozzávalók
- 1 nagy piros kaliforniai vagy kápia paprika
- 1 nagy konzerv csicseriborsó
- 1 gerezd fokhagyma, lereszelve
- 1-2 evőkanál olíva olaj
- 1-2 tk. tahini
- fél citrom leve
- ¼ tk. római kömény
- ½ tk. füstölt paprika
- só és bors ízlés szerint
- friss petrezselyem
Elkészítés
- Kevés olajon pirítsd meg egy serpenyőben a feldarabolt paprikát, de egy üvegtálban a sütőben is megsütheted.
- Öntsd egy pohárba a csicseriborsó levét, majd a leszűrt csicseriborsót botmixerrel pürésítsd le. Adj hozzá egy kevés levet is, hogy krémes legyen.
- Keverd hozzá a fokhagymát, a tahinit, a citromlevet, a fűszereket, és 1-2 evőkanál olíva olajat.
- Ha megsült a paprika, pürésítsd le, majd keverd hozzá a hummuszhoz.
- Friss zöldségekkel, sajttal, piritóssal, hússal is fogyaszthatod!
(VIA)