Főoldal > DIÉTA > Rossz hangulat ellen edd ezeket a kedélyjavító ételeket

Rossz hangulat ellen edd ezeket a kedélyjavító ételeket

csokicukorétkezéskedélyjavító
0

Írta:

Rosszkedvűző ételek kapcsán gyakran a csokik és más cukros, hizlaló ételek jutnak eszünkbe. Pedig a gyors „jutalmazás” nem célravezető, sőt, sokszor ezek az egészségtelen ételek csak fokozzák letargikus hangulatunkat.

A tél végi kedélyhullámzás, tavaszi fáradtság javarészt ugyanazon a tényen alapszik: testünk nagy valószínűséggel nem kapja meg a számára szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket megfelelő mennyiségben. Ahhoz, hogy mindezek pótlásra kerüljenek, elsősorban minél több zöldség és gyümölcs fogyasztása ajánlott. Így nem csak hangulatunkon javíthatunk rengeteget, de egészségünk megőrzéséért is sokat tehetünk.

Alma

Az alma bármelyik évszakban hozzáférhető, hiszen télálló almák tömkelegéből is válogathat az, aki csak hazai élelmiszereket fogyaszt szívesen. Leginkább nyersen ajánlott a fogyasztása, lehetőleg a héjával együtt, hiszen így tartalmaz kellő mennyiségben flavonoidokat.

Kivi

Igaz, hogy kivi nemigen terem hazánkban, mégis érdemes egyet-egyet fogyasztanunk belőle, különösen ebben az időszakban. Már önmagában az, hogy trópusi gyümölcs, magában hordozza az örömteli életérzést. Ráadásul kiváló C-vitamin, kálium- és rézforrás.  

Édesburgonya

Az édesburgonya az egyik legnépszerűbb köret a tudatos táplálkozást folytatók körében, nem hiába. Ez az isteni zöldségféle megpirítva különösen ínycsiklandozó, tele van A-vitaminnal és vassal, gyulladáscsökkentő és hangulatfokozó hatású.

Kelbimbó 

Mint minden más friss és zsenge növény, úgy a kelbimbót is jellegzetes édeskés íze miatt szeretjük. Nagyon finom köretek készíthetőek belőle mártásokkal vagy csak simán megpárolva. Sok K-vitamin, folsav és vas is található benne, így nem csak depresszívebb hangulat ellen ajánlott, de kismamák számára is nagyon hasznos a rendszeres kelbimbó-fogyasztás.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X