Nemrégiben olvashattál nálunk néhány szuper paradicsomos tészta receptet, és most hoztunk neked néhány újabb egyszerűen elkészíthetőt, amelyhez csak a kamra tartalmára lesz szükséged.
Mindhárom recept alapja, hogy főzz fogkeményre sós vízben annyi adag száraztésztát, ahányan ennétek. A feltétekhez a receptet 1 adagonként találod. A tészta akkor lesz tökéletes, ha a víz forrásakor teszed a vízbe, és betartod a csomagon található főzési időt. Zsiradékot ne tegyél a főzővízbe!
Tejszínes-sonkás tészta
Hozzávalók adagonként
- 1 gerezd fokhagyma, vékonyan felszelve
- 1 ek olíva olaj
- 4 koktélparadicsom, negyedelve
- 10 dkg sonka
- 2-3 ek. főzőtejszín
- 1 marék reszelt sajt
- só, bors, bazsalikom ízlés szerint
Elkészítés
- Egy tapadásmentes serpenyőben pirítsd le a fokhagymát olíva olajon, majd a sonkát is add hozzá.
- Ezután jöhet rá a koktélparadicsom és a fűszerek.
- Ha a paradicsom levet eresztett, add hozzá a főzőtejszínt és a reszelt sajtot.
- Add hozzá a tésztát, keverd jó alaposan össze, enyhén pirítsd le.
Cukkinis-répás tészta
Hozzávalók adagonként
- 1 gerezd fokhagyma, vékonyan felszelve
- 1 ek. olíva olaj
- 20 g lilahagyma
- 80 g reszelt sárgarépa
- 160 g sárgarépa
- só, bors, petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
- Az olajon pirítsd aranybarnára a fokhagymát és a hagymát egy tapadásmentes serpenyőben, majd jöhet rá a répa és a cukkini.
- Fűszerezd be a zöldségeket, és hagyd, hogy a cukkini eresszen egy kis levet.
- Add hozzá a tésztát, keverd jó alaposan össze, enyhén pirítsd le. Ízlés szerint tálald sajttal.
Gombás-spenótos tészta
Hozzávalók adagonként
- 1 gerezd fokhagyma, vékonyan felszelve
- 1 ek. olíva olaj
- 40 g sárgarépa lereszelve
- 160 g gomba felszeletelve
- 160 g bébispenót vagy fagyasztott spenót
- 2-3 ek. főzőtejszín
- só, bors, bazsalikom, kakukkfű, kapor ízlés szerint
Elkészítés
- Az olajon pirítsd aranybarnára a fokhagymát egy tapadásmentes serpenyőben, majd add hozzá a répát, a sót és a borsot.
- Add hozzá a gombát, és ha picit lepirult, a spenótot is. (Ha fagyasztottat használsz, olvaszd ki előtte.)
- Add hozzá a tejszínt és a zöldfűszereket.
- Ezután jöhet a tészta, keverd jó alaposan össze, enyhén pirítsd le. Ízlés szerint tálald sajttal.
Fotó: Getty Images