Főoldal > DIÉTA > Pofon egyszerű tészta receptek II.

Pofon egyszerű tészta receptek II.

egyszerű recepttésztazöldség
0

Írta:

Nemrégiben olvashattál nálunk néhány szuper paradicsomos tészta receptet, és most hoztunk neked néhány újabb egyszerűen elkészíthetőt, amelyhez csak a kamra tartalmára lesz szükséged.

Mindhárom recept alapja, hogy főzz fogkeményre sós vízben annyi adag száraztésztát, ahányan ennétek. A feltétekhez a receptet 1 adagonként találod. A tészta akkor lesz tökéletes, ha a víz forrásakor teszed a vízbe, és betartod a csomagon található főzési időt. Zsiradékot ne tegyél a főzővízbe!

Tejszínes-sonkás tészta

Hozzávalók adagonként

  • 1 gerezd fokhagyma, vékonyan felszelve
  • 1 ek olíva olaj
  • 4 koktélparadicsom, negyedelve
  • 10 dkg sonka
  • 2-3 ek. főzőtejszín
  • 1 marék reszelt sajt
  • só, bors, bazsalikom ízlés szerint

Elkészítés

  1. Egy tapadásmentes serpenyőben pirítsd le a fokhagymát olíva olajon, majd a sonkát is add hozzá.
  2. Ezután jöhet rá a koktélparadicsom és a fűszerek.
  3. Ha a paradicsom levet eresztett, add hozzá a főzőtejszínt és a reszelt sajtot.
  4. Add hozzá a tésztát, keverd jó alaposan össze, enyhén pirítsd le.

Cukkinis-répás tészta

Hozzávalók adagonként

  • 1 gerezd fokhagyma, vékonyan felszelve
  • 1 ek. olíva olaj
  • 20 g lilahagyma
  • 80 g reszelt sárgarépa
  • 160 g sárgarépa
  • só, bors, petrezselyem ízlés szerint

Elkészítés

  1. Az olajon pirítsd aranybarnára a fokhagymát és a hagymát egy tapadásmentes serpenyőben, majd jöhet rá a répa és a cukkini.
  2. Fűszerezd be a zöldségeket, és hagyd, hogy a cukkini eresszen egy kis levet.
  3. Add hozzá a tésztát, keverd jó alaposan össze, enyhén pirítsd le. Ízlés szerint tálald sajttal.

Gombás-spenótos tészta

Hozzávalók adagonként

  • 1 gerezd fokhagyma, vékonyan felszelve
  • 1 ek. olíva olaj
  • 40 g sárgarépa lereszelve
  • 160 g gomba felszeletelve
  • 160 g bébispenót vagy fagyasztott spenót
  • 2-3 ek. főzőtejszín
  • só, bors, bazsalikom, kakukkfű, kapor ízlés szerint

Elkészítés

  1. Az olajon pirítsd aranybarnára a fokhagymát egy tapadásmentes serpenyőben, majd add hozzá a répát, a sót és a borsot.
  2. Add hozzá a gombát, és ha picit lepirult, a spenótot is. (Ha fagyasztottat használsz, olvaszd ki előtte.)
  3. Add hozzá a tejszínt és a zöldfűszereket.
  4. Ezután jöhet a tészta, keverd jó alaposan össze, enyhén pirítsd le. Ízlés szerint tálald sajttal.

Fotó: Getty Images


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X