Bár az édesburgonyának a kinézetén kívül nem sok köze van névrokonához, abban hasonlítanak, hogy mindkettő remek fogás húsok, főételek mellé.
Kiváló fehérjeforrás
Az izomtömeg megtartásához, növekedéséhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű, minőségű fehérjepótlás. Ezt legtöbbször mesterséges vagy állati eredetű férjék formájában tesszük (húsok, tejtermékek, tojás), de vannak növények, amelyek szintén tele vannak fehérjével. Az édesburgonya is ezek közé tartozik, ezért az edzések után elfogyasztott fehérjeport bátran cseréljük le erre az isteni zöldségfélére.
Bővelkedik vitaminokban és ásványi anyagokban
Az édesburgonya valósággal hemzseg az értékes vitaminokban és ásványi anyagokban. Található benne C-, E-, B1-, B2-, B6-vitamin, kalcium, vas, magnézium, mangán, kálium, foszfor, nátrium, szelén, réz és cink. Tökéletes vitaminbomba tavaszi fáradtság ellen, ráadásul kalóriatartalma is alacsony, így a fogyókárázók is bátran beilleszthetik étrendjükbe.
Daganatmegelőző hatású
Magas vitamin- és ásványi anyag tartalma miatt az édesburgonya még a rák ellen is véd. Csökkenti a gyomorrák és a májbetegségek kockázatát, de más daganatos megbetegedések ellen is hatékony, ha rendszeresen fogyasztjuk ezt a csodanövényt – akár köretként, akár önmagában.
Bőrfiatalító
Az édesburgonya szuper antioxidáns-forrás, így nem csak a rák kialakulásának esélyeit, de a ráncokat is csökkenti. Emellett magas C-, E- és B-vitaminjai is hozzájárulnak az üde, hamvas bőr megtartásához, visszanyeréséhez. Béta-karotin tartalma pedig nem csak a bőr állagán, de színén is javít: egyrészt néhány tónussal sötétebb, egészségesebb bőrt kölcsönöz, másrészt segíti a biztonságos barnulást.