Mutatjuk, hogy tudod meghosszabbítani a banánok élettartamát egy-két hónappal.
A banán tele van káliummal, B6-vitaminban gazdag, és a napi rostigényünk 12%-át fedezi. Amilyen egészséges, sajnos olyan gyorsan megromlik. Azonban a fagyasztással megakadályozhatod a barnulását.
A banánt többféle módon is le lehet fagyasztani, ami attól függ, hogy szeretnéd majd felhasználni. A fagyasztás módjától függetlenül 2, de akár 3 hónapig is megőrzi a minőségét.
Hogy fagyassz egy egész banánt?
Ez a módszer akkor a legjobb, ha később a banánt magában fogyasztanád el, a kiolvasztás után. Először távolítsd el a héjat, mert ezt nem egyszerű fagyasztás után lehúzni a gyümölcsről. Tedd a banánt egy fagyasztható zacskóba, nyomj ki belőle annyi levegőt, amennyit tudsz, majd zárd be, és mehet a fagyasztóba.
Hogy fagyassz banánszeleteket?
Ha smoothiet készítenél a banánból, vagy gyümölcssalátába tennéd, akkor először karikázd fel, majd tedd a karikákat egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Ezután tedd 2 órára a fagyasztóba, majd vedd ki, és tedd egy műanyag dobozba a szeleteket, és így helyezd vissza a fagyasztóba.
Hogy fagyassz banánpürét?
Ha már vannak barna foltok a banánon, érdemes így lefagyasztanod – süteményekbe, például banánkenyérbe tökéletes lesz, ha kiolvasztod! Ehhez pürésítsd össze a banánt, majd tedd a masszát egy fagyasztós zacskóba, préseld ki a levegőt belőle, és zárd be. Ha ráírod a zacskóra, hány grammos adag, megkönnyíted a saját dolgod a sütésnél.
(VIA)
Fotó: Getty Images