Főoldal > DIÉTA > Meglepő szuperételek, amiktől beindul a fogyásod

Meglepő szuperételek, amiktől beindul a fogyásod

diétaétcsokiszuperételtészta
0

Írta:

Ha eddig azt hitted, hogy csak a szokásos diétás kajákkal – tojás, görög joghurt, kefir, csirkemell és társai – tudod elérni az álomalakod, nagyon tévedsz! Most olyan ételeket mutatunk nektek, amik nem csak szuper finomak, de a mérleg mutatóját is lejjebb tolják!

1. Popcorn

Nem viccelünk! A kedvenc esti nasid igenis segít a diétázásban, hiszen tele van rosttal, ráadásul 100%-ig növényi alapú! Hogy ez mit is jelent? Könnyíti az emésztést, felgyorsítja az anyagcserét és olyan laktató, hogy egyhamar éhes sem leszel tőle. Egy idei tanulmány pedig azt állítja, nemcsak a popcorn, de más, növényalapú ételek is jótékonyak a szervezetednek, hiszen javítják a bélflórádat.

2. Burgonya

Azt már mindannyian tudjuk, hogy az édesburgonya extraegészséges, de a normál „verzió” is szuper, ha fogyózni szeretnél! Tele van C-vitaminnal és káliummal, egy felmérés szerint pedig nyugodtan beiktathatod a főtt krumplit a diétába (akár ötször is egy héten), ha csak egy kis sóval/olívaolajjal használod.

3. Kávé

Nemcsak az idegrendszered tartja karban, de tested védekezőképességét is erősíti, ráadásul az étvágyad is „elveszi”, tehát ha legalább napi két csésze kávét iszol, kevesebb ételt fogsz enni. Azért csak módjával a kávéval, hiszen nagy koffeinbomba, a cukros, capuccino-s változat mértéktelen fogyasztása ráadásul könnyen felröpíti rád az a néhány pluszkilót.

4. Ecet

A fincsi saláták csak a cukros-fűszeres szószok nélkül diétásak, ám az ecetet nem kell megvonnod magadtól, ha egy kis plusz ízre vágysz. A fogyasztása mellett könnyebben tudod szabályozni az étvágyadat és attól sem kell tartanod, hogy leesne a vércukrod a nagy fogyózás közepette.

Bátran használd levesekhez, salátákhoz, és grillezett ételekhez is, mert extra kalóriák nélkül turbózhatod fel őket.

5. Szódavíz

Köztudott, hogy a buborékos víz puffaszt, de szuper köztes megoldás lehet, ha nem tudsz meglenni a cukortól hemzsegő szénsavas üdítők nélkül. A szupermarketekben ráadásul már cukor- és tartósítómentes variációkat is találsz mindenféle gyümölcsízben!

6. Mogyoróvaj

Ne ugorj neki se a nutellának, se a mogyorós pralinéknek, ha egy kis édességre vágysz. A mogyoróvaj tele van jótékony zsírokkal, fehérjével, káliummal – tehát mindennel, ami ahhoz szükséges, hogy tovább érezd magad jóllakottnak! Hogy miért? A szervezeted nehezebben tudja lebontani ezt a három kombót, mint a legtöbb szénhidrátot, ezért később fogsz megéhezni. Arra azért figyelj, hogy cukormentes verziót válassz!

7. Kömény

Ha még nem található meg a fűszeres ládikádban, azonnal szerezd be! Ízletesebb, mint a curry és jobban, többféleképpen felhasználható, mint a chili – szinte bármihez hozzá lehet keverni, legyen az sütemény, köret vagy valamilyen húsféle. A kömény szinte észrevétlenül javítja az emésztést, segíti a fogyást és csökkenti a koleszterinszintet.

8. Tészta

Úgy bizony, a tészta is nagyon jó választás a teljes kiőrlésű lisztből készül! A glikémiás indexe rendkívül alacsony, tehát (más szimpla szénhidrátokkal ellentétben) nem esik le a vércukorszinted tőle. A home-made verzió még egy fokkal egészségesebb, mintha boltban vásárolnád: párosítsd natúr egy kis ecetes paradicsomszósszal, és kész is az ebéded!

9. Étcsokoládé

A mértéktelen csokifogyasztás egyáltalán nem egészséges, viszont ha 70% feletti kakaótartalmú csokit választasz, napi néhány kocka még külön jót is tesz a szervezetednek, hiszen tele van antioxidánsokkal, ráadásul a vércukorszinted is remekül karban tartja.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X