Főoldal > DIÉTA > 6 étel, ami egészségesnek tűnik, de rosszat tesz neked

6 étel, ami egészségesnek tűnik, de rosszat tesz neked

joghurtpizzapopcorn
0

Írta:

Pattogatott kukorica A boltokban a popcorn számos light verziója kapható, ezért könnyű azt feltételezni, hogy egy egészséges rágcsálnivalóról van szó, azonban a magas nátrium-, és diacetil tartalma miatt a táplálkozási szakértők azt tanácsolják, hogy a popcornt semmiképpen se fogyasszuk rendszeresen. Egyél helyette natúr olajos magvakat alkalmanként körülbelül egy marékkal. Light salátaöntetek Megnézted már valaha a […]

Pattogatott kukorica

A boltokban a popcorn számos light verziója kapható, ezért könnyű azt feltételezni, hogy egy egészséges rágcsálnivalóról van szó, azonban a magas nátrium-, és diacetil tartalma miatt a táplálkozási szakértők azt tanácsolják, hogy a popcornt semmiképpen se fogyasszuk rendszeresen. Egyél helyette natúr olajos magvakat alkalmanként körülbelül egy marékkal.

Light salátaöntetek

Megnézted már valaha a light salátaöntetetek összetevőit? Alig férnek rá az üvegre… Tele vannak ugyanis tartósítószerekkel és egyéb adalékanyagokkal (nem beszélve a magas nátrium- és cukortartalmukról), ezért sokkal jobban jársz, ha a salátádat egy kevés extra szűz olívaolajjal és balzsamecettel locsolod meg.

 

Ízesített, alacsony zsírtartalmú joghurt

Ne ess bele a “zsírszegény” felirat csapdájába. Attól, hogy valami alacsony zsírtartalmú, még nem lesz egészséges. A tények azt mutatják, hogy a legtöbb ízesített joghurt több mint 15 gramm cukrot tartalmaz az apró, 125 grammos dobozban. Vásárolj natúr, zsírszegény görög joghurtot, és ízesítsd felkockázott idénygyümölcsökkel vagy akár egy kevés mézzel.

eteles2.jpg ()

Aszalt gyümölcsök

Az aszalt gyümölcsök valóban sok rostot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, azonban a legtöbb cég ként és cukrot ad hozzájuk, mire kereskedelmi forgalomba kerülnek. A bioboltokban ugyan kaphatsz kénmentes és cukrozatlan fajtákat, azonban érdemes helyettük friss gyümölcsöt enned. Ezek jobban laktatnak és kevesebb kalóriát is tartalmaznak.

Ízesített szójaital

A szója számos előnnyel bír, többek között magas fehérje- és kálium-, valamint alacsony koleszterintartalma miatt jelentős táplálékforrás. Az ízletes csokis és vaníliás változatok azonban túl sok cukrot és felesleges kalóriát tartalmaznak. Kerüld el az ízesített verziókat, és válaszd helyettük a natúr fajtákat napi fogyasztásra.

Vega pizza

Mindannyian tudjuk, hogy a pizza nem a legegészségesebb választás, de mi van a vegetáriánus változattal? Mivel a feltétek főleg zöldségek, ezért csak egészséges lehet?  Sajnos egyes gyorséttermi láncok rengeteg sajtot tesznek a vega pizzákra, hogy így pótolják a hús ízét, vagy olajban áztatott szárított paradicsomot és olajbogyót használnak ízesítésül. A legjobb választás a hajszálvékony pizzatésztán a rengeteg friss zöldség, fele adag sajttal. Ha nem tudsz ilyet rendelni, készítsd el otthon!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X