Főoldal > EGÉSZSÉG > Néhány étel, amit sosem lenne szabad fogyasztani

Néhány étel, amit sosem lenne szabad fogyasztani

diétaegészségétkezéskonzervméregtáplálkozás
0

Írta:

Vannak ételek, amiket a “tiszta táplálkozás” és az egészség érdekében sosem szabadna fogyasztani. A “tiszta” étrend azt jelenti, hogy zöldségekben, gyümölcsökben gazdag ételeket fogyasztunk, kerülni kell tehát a mesterséges és túlfinomított ételeket.

 

Konzervparadicsom

A konzervdobozok belseje biszfenol-A-t tartalmaz, ami egy szintetikus ösztrogén, amelyet számos betegséggel, köztük szívproblémákkal, cukorbetegséggel és elhízással hoztak összefüggésbe. Sajnos a savasság, amely a paradicsom egyik fő jellemzője, miatt a BPA bekerül az élelmiszerbe. Ehelyett válaszd az üvegpalackokban árusított paradicsomsűrítményt!

Kukoricával etetett marha

A farmerek manapság kukoricával és szójababbal etetik marháikat, ami gyorsabban felhizlalja az állatokat a levágásra. Egy nemrég készült tanulmány kimutatta, hogy a fűvel etetett marhák összehasonlítva a kukoricával tápláltakkal, magasabb béta-karotin, E-vitamin, omega-3 zsírsav, kalcium és magnézium tartalommal rendelkeznek.

popcorn2.jpg ()

Popcorn

A mikrohullámú sütőben elkészítendő popcorn zacskó belső anyaga szintén mérgező vegyületet, köztük perfluoroktánsavat tartalmaz. Állatkísérleteken végzett tanulmány kimutatta, hogy ezek a vegyületek máj-, here- és hasnyálmirigyrákot, de meddőséget is okozhatnak. A mikrohullámú sütő hatására a zacskóban található vegyi anyagok a popcornba vándorolnak.

Mesterséges hormontartalmú tej

A tejtermelők gyakran növekedési hormonnal táplálják állataikat, hogy több tejet tudjanak előállítani. Ezek azonban növelik a fertőzések veszélyét, emberi szervezetbe jutva pedig megemelik a mell-, a prosztata- és a vastagbélrák kockázatát. Ezért vásárlás előtt ellenőrizd, hogy a tej rBGH és rBST mentes-e!

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X